Fri11152019

Last update09:32:41 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού και ο ρόλος της Ηπείρου

 • PDF

prosfyges eidomenhΗ παραδοχή της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι η κατάσταση με το Προσφυγικό λόγω των αυξημένων ροών από τα τουρκικά παράλια είναι μη διαχειρίσιμη, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» για το Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περισσότερα...

Ποιοι εκλέγονται στο ΤΕΕ τμήμα Ηπείρου

 • PDF

tee hpeirouΚάνοντας χρήση των αποτελεσμάτων από τα 7 εκλογικά τμήματα του ΤΕΕ/ΤΗ και εφαρμόζοντας τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 16 του Π.Δ. 7/05.02.2010 συνέταξα τον τετραγωνικό πίνακα κατανομής εδρών ανά εκλογική περιφέρεια του ΤΕΕ/ΤΗ.Με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2019 -όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ- και με την επιφύλαξη της ανακήρυξης των εκλεγέντων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, στην Αντιπροσωπεία και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ/ΤΗ για την επόμενη θητεία εκλέγονται -κατ' απόλυτη αλφαβητική σειρά- οι παρακάτω συνάδελφοι:

Περισσότερα...

Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων

 • PDF

kairos-kataigidesΑπό τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται πως από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες,

Περισσότερα...

Μ. Τζούφη: «Αρχίσαμε να ψηλαφούμε το δύσκολο θέμα των έμφυλων διακρίσεων και να προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις»

 • PDF

tzoyfh-bryxelesΣτη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συμμετείχε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, του Τομέα Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), της ΧΕΝ Ελλάδος, του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων, της Επιτροπής των Επιστημόνων για τα Γυναικεία Θέματα και την Ισότητα του Λυκείου των Ελληνίδων, της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Περισσότερα...

Στη Βουλή οι ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου

 • PDF

kkp-hpeiroyΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ  Μ. ΚΕΦΑΛΑ, Γ. ΑΜΥΡΑ, Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ

Την κάλυψη ελλείψεων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου σε προσωπικό ζητούν οι Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι τα υφιστάμενα κενά μπορεί να οδηγήσουν σε παύση εγκεκριμένων εισαγωγών στα Παραρτήματα ΑμεΑ στα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα. Σημειώνουν δε ότι τα προβλήματα επιτείνονται λόγω της λήξης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού και της ολοκλήρωσης του υφιστάμενου προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Κατά συνέπεια οι βουλευτές ρωτούν αν θα επισπευθεί η έγκριση προκήρυξης για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αν θα καταρτιστεί προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς και αν θα καλυφθούν ανάγκες μέσω προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία απάντα εκ μέρους της ΔΕΥΑΙ

 • PDF

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

deyai-neo-ktirioΤην ανάγκη να υπερασπιστεί τη ΔΕΥΑΙ ως παράταξη ένοιωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία καθώς την ημέρα που ο πρόεδρος της Επιχείρησης παραχωρούσε συνέντευξη τύπου και είχε τη δυνατότητα να απαντήσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» για την υπόθεση της μετατροπής της σύμβασης 3 εργαζομένων Αμεα από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, έσπευσε να απαντήσει εκείνη, πιθανά γιατί στη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΑΥΙ βρίσκεται δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την παράταξη του κ. Γκόντα.

Περισσότερα...

Εικόνα-κειμήλιο ήθελε να δωρίσει η Αλβανία στην UNESCO

 • PDF

anastasi-tou-lazarou-768x433Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να δωρίσει στην UNESCO εικόνα-κειμήλιο της Ανάστασης του Λαζάρου με αφορμή την 60η επέτειο από την ένταξη της χώρας στον οργανισμό.

Έντονες αντιδράσεις

Το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Όπως μεταδίδει το orthodoxianewsagency, η εικόνα της Ανάστασης του Λαζάρου, έργο του 18ου αιώνα, αγιογραφήθηκε από τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Αθανάσιο Ζωγράφο, αποκαταστάθηκε τον Μάρτιο του 2018 και φυλάσσεται στο Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης στην Κορυτσά. Οι ειδικοί την έχουν χαρακτηρίσει ως κορυφαίο έργο τέχνης.

Περισσότερα...

Υιοθεσία, μια άγνωστη λέξη...

 • PDF

ΜΟΛΙΣ 2 ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ 2018 ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

mwro-uiothesiaΜόλις 2 υιοθεσίες αγοριών πραγματοποιήθηκαν στην Ήπειρο το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι οι Ηπειρώτες δύσκολα προχωρούν σε αυτή την πράξη.

Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά και πολύ χειροτέρα σε σχέση με το 2017 όταν είχαν πραγματοποιηθεί 9 υιοθεσίες, 3 αγοριών και 6 κοριτσιών.

Οι χρονοβόρες διαδικασίες κυρίως, αλλά και ο γενικότερος σκεπτικισμός που επικρατεί γύρω από τη διαδικασία της υιοθέτησης ενός παιδιού φαίνεται ότι επηρεάζουν ακόμα τα ζευγάρια που κατοικούν στην περιφέρεια μας και τα αποθαρρύνουν στο να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση.

Περισσότερα...

Αναγνωρίζονται ως ΠΟΠ έξι ελληνικά προϊόντα στην Κίνα

 • PDF

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΕΤΑ

feta-newΤην προστασία εκατό ευρωπαϊκών προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ), μεταξύ αυτών και έξι ελληνικά, περιλαμβάνει η εμπορική συμφωνία που αναμένεται να υπογράψουν σήμερα Ε.Ε. και Κίνα, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η ειδική συμφωνία προστασίας έναντι απομιμήσεων μεταξύ Κίνας και Βρυξελλών αποδίδει αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομα των προϊόντων που προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής. Μεταξύ αυτών βρίσκονται το ούζο, η φέτα, τα κρασιά Σάμου, το λάδι Λασιθίου, η Μαστίχα Χίου και οι ελιές Καλαμάτας.

Περισσότερα...

Ο Πρόεδρος της Βουλής κηρύττει αύριο την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

 • PDF

mitsotakis agelopoulouΤην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ενόψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, αύριο, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30 π.μ., σε πανηγυρική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού κοινοβουλίου.

Περισσότερα...

Αυτοψία του ΚΕΠΠΕ στην τάφρο όμβριων της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου

 • PDF

asa-hpeiroyΤο πόρισμά του από την αυτοψία που πραγματοποίησε στην τάφρο των ομβρίων της εγκατάστασης επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα το πόρισμα, αναφέρει πως τη Δευτέρα στην τάφρο ομβρίων παρουσιάστηκε έντονη έκπλυση εδαφών μετά από πολύ έντονη βροχόπτωση και συνεχίζει:

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 19:14

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα