Tue11202018

Last update12:56:35 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Στην επικαιρότητα ξανά ο κόμβος στο Δρίσκο

 • PDF

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

egnatia22Αφουγκραζόμενη την αγωνία των επιχειρηματιών της Δημοτικής Ενότητας Περάματος που βλέπουν την περιοχή τους να υστερεί έναντι της πόλης των Ιωαννίνων, ως προς τα οφέλη της αύξησης του τουριστικού ρεύματος των τελευταίων ετών, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων θέτει στη δημόσια συζήτηση, το από δεκαετίας αίτημα κατασκευής κόμβου εισόδου – εξόδου, στη θέση «Δρίσκος» της Εγνατίας Οδού.

Περισσότερα...

Δύο ημερίδες από την ΠΕΔ Ηπείρου

 • PDF

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ped-hpeiroy-logoΜετά την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου, Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α' 133) - ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι - η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να εφαρμόσει ένα πλήθος αλλαγών στη λειτουργία της με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πιθανά προβλήματα στον τρόπο λήψης αποφάσεων καθώς και τις διαδικασίες διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των Δήμων είτε από το νέο εκλογικό σύστημα είτε από το νέο σύστημα διακυβέρνησης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2018 10:14

Περισσότερα...

Μουσείο εικονικής πραγματικότητας στην Δωδωνούπολη

 • PDF

ΠΡΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ MILESTONES II

MILESTONES-II-DODONIΣτη δημιουργία μουσείου εικονικής πραγματικότητας θα προχωρήσει ο Δήμος Δωδώνης μέσω του προγράμματος Milestones II, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει τους αμέσως επόμενους μήνες.

Περισσότερα...

Ανησυχητικές εξελίξεις για τα ακίνητα του Υπερατμείου

 • PDF

ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ Η... ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

byzantino-mouseioΣτο Υπερταμείο και με τη βούλα έχουν αρχίσει να μεταβιβάζονται ιστορικά μνημεία, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί του αντιθέτου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Νεώριο Mόρο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων ένα ιστορικό μνημείο που φιλοξενεί καλλιτεχνικά δρώμενα ενώ παράλληλα στεγάζει τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων.

Περισσότερα...

Κ. Μπασιούκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε, οι παρατάξεις θα αποφασίσουν…

 • PDF

mpasioukas«Εναρκτήριο λάκτισμα» και όχι τελειωμένη υπόθεση, θεωρεί ο Κώστας Μπασιούκας, την εισήγηση για την υποψηφιότητα του Γιώργου Ζάψα στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας, το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη.

Περισσότερα...

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά του Δήμου Ζίτσας ταξίδεψαν στην Κοζάνη

 • PDF

arwmatika-fyta-zitsasΔυναμικό παρόν έδωσε ο Δήμος Ζίτσας στην 1η Πανελλαδική Έκθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που πραγματοποιήθηκε στα Κοίλα Κοζάνης από την Παρασκευή (19/10/2018) έως την Κυριακή (21/10/2018) συμμετέχοντας με δικό του περίπτερο, όπου ντόπιοι παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Περισσότερα...

Συνελήφθη 25χρονος για κλοπές από οχήματα

 • PDF

astynomiaΣυνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.

Περισσότερα...

Συμπληρώνεται το παζλ των Περιφερειακών εκλογών

 • PDF

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΖΑΨΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

perifereiahpeirounea2Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο γύρω από τις Περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο, καθώς μετά και την απόφαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνου Σκουρλέτη, Υπουργών και Βουλευτών της περιοχής μας, να στηρίξει τον Γιώργο Ζάψα ως επικεφαλής, έχει κλείσει το μεγαλύτερο κομμάτι των υποψηφιοτήτων.

Περισσότερα...

Λύση ανάπτυξης από την θάλασσα

 • PDF

Πώς η ιχθυοκαλλιέργεια μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση

ix8yokallierghtes-sagiadaΟ κλάδος έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις παραγωγικές δραστηριότητες που είναι ικανές να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση. Ο λόγος για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, η οποία αν και ξεκίνησε το 1980 με λίγες πειραματικές μονάδες και ετήσια παραγωγή μόλις πέντε τόνων, η ανάπτυξή της στη συνέχεια, ήταν κατακόρυφη αυξάνοντας συνεχώς την παραγωγή.

Περισσότερα...

Ο Γ. Ζάψας η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια

 • PDF

zapsasΤην Δευτέρα 22 Οκτωβρίου συνεδρίασε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνου Σκουρλέτη, Υπουργών και Βουλευτών της περιοχής μας, των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και Αυτοδιοικητικών στελεχών, προκειμένου να συζητήσει τις επιλογές του κόμματος για τις εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Στην Αγγελική Πεπόνη ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας

 • PDF

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι το κρανίο ανήκει στην 26χρονη Αγγελική Πεπόνη που είχε εξαφανισθεί από τον Ιούνιο του 2010

Περισσότερα...