Fri11152019

Last update09:32:41 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ για έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων σε μικρούς οικισμούς

 • PDF

espa-1-860x572Με μια νέα πρόκληση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» συνολικής δημόσιας δαπάνης 15 εκ. ευρώ, η Περιφέρεια Ηπείρου, επιδιώκει να θωρακίσει το περιβάλλον και ιδιαίτερα ευαίσθητους υδάτινους αποδέκτες και την παράκτια ζώνη από αστικά λύματα.

Η σχετική πρόσκληση, με τίτλο «Επενδύσεις στη διαχείριση λυμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη και αφορά τους Δήμους και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Περισσότερα...

Energean: Απολήψιμα 25 δισ. κυβικά μέτρα αερίου στο Βόρειο Καρίς

 • PDF

energean-5Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιβεβαιωτική γεώτρηση της Energean στο Βόρειο Καρίς, καθώς επιβεβαίωσε απολήψιμα (recoverable resources) 25 δισεκ. κυβικά μέτρα (0,9 τρισεκ. κυβικά πόδια) φυσικού αερίου καθώς και 34 εκατ. βαρέλια ελαφρού πετρελαίου (συνδυαστικά, 190 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου), ενισχύοντας τις ποσότητες υδρογονανθράκων που έχουν ανακαλυφθεί στις άδειες Καρίς και Τανίν που κατέχει η επιχείρηση.

Περισσότερα...

Συνάντηση Πάνου με Κεφάλα στον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

 • PDF

okpapa-ioannina-logoΟ Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής κ. Δημήτριος Πάνου υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, την Βουλευτή της Ν.Δ. κα. Μαρία Κεφάλα και συνομίλησαν για θέματα που αφορούν τον «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο κ. Πάνου ενημέρωσε την κα Κεφάλα για τις δομές του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» και έθεσε κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν την λειτουργία των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και την παράταση λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Περισσότερα...

Ο αγώνας του ΚΕΘΕΑ δεν σταματάει εδώ

 • PDF

kethea-geniko-2Με αφορμή τον ορισμό του πρώτου διορισμένου ΔΣ το ΚΕΘΕΑ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση.

«Ο Υπουργός Υγείας προχώρησε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στον ορισμό του πρώτου διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου στην ιστορία του ΚΕΘΕΑ. Είναι καταφανές ότι η επιλογή των έμμισθων Προέδρου και Αντιπρόεδρου έγινε με κύριο κριτήριο τα κομματικά τους διαπιστευτήρια. Έντονο κομματικό άρωμα και στις επιλογές κάποιων μελών. Προφανώς αυτό είχε κατά νου και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας στη Βουλή για «πολιτική ηγεμονία» στον χώρο της απεξάρτησης.

Περισσότερα...

Διορισμός νέου ΔΣ παρά τις αντιδράσεις

 • PDF

ΚΕΘΕΑ

kethea-genikoΔιορίσθηκε την Παρασκευή το νέο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ , αφού ως γνωστόν, καταργήθηκε με νόμο το αυτοδιοίκητο. Ο Υπουργός Υγείας δεν άκουσε τις αντιδράσεις φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προχώρησε στην εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που τυπικά πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο, το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα...

Όχι στην ισοτιμία τίτλων Πανεπιστημίων-Κολεγίων από το Πρυτανικό Συμβούλιο

 • PDF

panepisthmio ioanninaTη διαφωνία του στη νομοθετική ρύθμιση, που δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων σπουδών αποφοίτων των Κολεγίων και παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων με εκείνων των τμημάτων και σχολών των δημοσίων πανεπιστημίων, εκφράζει το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με απόφαση της Συνεδρίας του αριθμ. 1567/23-10-2019.

Περισσότερα...

Στο μαρτυρικό χωριό του Καταρράκτη ο Π. Παυλόπουλος

 • PDF

pavlopoulos-tzoumerkaΤο μήνυμα, «ποτέ ξανά ναζιστική θηριωδία», έστειλε από το μαρτυρικό χωριό Καταρράκτης των Τζουμέρκων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ παράλληλα τόνισε, πως για λόγους δικαιοσύνης, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εγείρει τις νόμιμες αξιώσεις για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της εποχής της ναζιστικής κατοχής, ως την τελική δικαίωση. Πρ. Παυλόπουλος: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε τα σύνορα και το έδαφος της πατρίδας μας, πάντοτε υπό όρους αρραγούς ενότητας.

Περισσότερα...

Πρωτιά της ΔΚΜ στο ΤΕΕ/ΤΗ

 • PDF

tee hpeirouΠρώτη δύναμη αναδείχτηκε στις εκλογές του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ (Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ).

Σε σύνολο ψηφισάντων 1299, Η παράταξη με επικεφαλής του Γιάννη Τσίγκρο είναι πρώτη δύναμη στο ΤΕΕ/ΤΗ μένοντας βέβαια αρκετά μακριά από την αυτοδυναμία κατακτώντας ποσοστό 41,75% ήτοι ψήφους 529 και 24 έδρες στην αντιπροσωπεία.

Περισσότερα...

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στην «Ενότητα Πολιτών» για τα απορρίμματα

 • PDF

dhmarxeio-3Με αφορμή την ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών» για το θέμα των σκουπιδιών στην πόλη των Ιωαννίνων η Δημοτική Αρχή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση χρησιμοποιώντας αρχικά μια παροιμία και τονίζοντας πως θα έφτανε αυτό και μόνο ως απάντηση.

Αναλυτικά:

"«Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». Θα αρκούσε μόνο η παροιμία αυτή ως απάντηση στην μακροσκελή ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών» για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας.

Είναι εκπληκτικό πάντως ότι ο Θωμάς Μπέγκας μετά από πέντε χρόνια στο αξίωμα του δημάρχου και με δύο μόλις μήνες στα έδρανα της αντιπολίτευσης ανακάλυψε τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Περισσότερα...

Στ. Καλογιάννης: Η καθυστέρηση εφαρμογής του χωροταξικού σχεδιασμού έχει σοβαρές επιπτώσεις

 • PDF

ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

IMG 3286-1Διάλεξη με θέμα «Προβλήματα και εκκρεμότητες στον χωροταξικό σχεδιασμό των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας» έδωσε χθες ο Σταύρος Καλογιάννης, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προσκεκλημένος του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Περιβάλλον και Ανάπτυξη».

Ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε αρχικά στις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της χώρας μας, που έχουν ως συνέπειες:

• Έλλειψη ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης, που θα αντιμετώπιζε με ενιαίο τρόπο θέματα οικιστικής οργάνωσης, χωροθέτησης των παραγωγικών δραστηριοτήτων, προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Περισσότερα...

Θετικές εξελίξεις δρομολογούνται για ζητήματα της Περιφέρειας Ηπείρου

 • PDF

IMG 3521Θετικές είναι οι εξελίξεις που διαγράφονται για διάφορα ζητήματα που ενδιαφέρουν την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως προέκυψε από συναντήσεις που είχε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με Κυβερνητικά στελέχη.

Πρόκειται για το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά Ιωαννίνων, την παραχώρηση του προκατασκευασμένου και υψηλών προδιαγραφών Κλειστού Γυμναστήριου που είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Επίσης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού έργου Ζωτικό- Μπεστιά και προέβη σε ανακοινώσεις για την επιδιωκόμενη ίδρυση και λειτουργία τεχνόπολης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2019 15:34

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα