Fri01182019

Last update11:32:31 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο αποχετευτικό Πεδινής

 • PDF

Σε ένα χρόνο περίπου η ολοκλήρωσή τους

filios pedinh

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο της Πεδινής, ένα από τα πιο σημαντικά έργα που εκτελούνται στο λεκανοπέδιο, με πολλαπλά μάλιστα οφέλη.

Περισσότερα...

Πιστώσεις για το αποχετευτικό στο νησί

 • PDF

limnhgemathΣτην έγκριση του ποσού των 280 χιλιάδων ευρώ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο του νησιού και να καταστεί εφικτή η σύνδεση του με τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού.

Περισσότερα...

Ξεκινά το έργο κατασκευής της πλατείας Ανατολής

 • PDF
ergathw

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας το συμφωνητικό για την έναρξη κατασκευής της πλατείας Ανατολής.

Περισσότερα...

Μόνο το καταφύγιο δεν λύνει το πρόβλημα των αδέσποτων

 • PDF

Σημαντική η αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών

katafygio filiosΣε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο παρέχει στέγη, φροντίδα και ιατρική περίθαλψη σε αδέσποτους σκύλους.

Περισσότερα...

Βίοι... αντίθετοι για τις πλατείες Χατζή και Πάργης

 • PDF

Η πρώτη στην αναμονή, η δεύτερη ξεκινά «λίφτινγκ»

plateia xatzhΟι πλατείες, Χατζή στους Αμπελόκηπους και Πάργης στο κέντρο των Ιωαννίνων, δεν ακολουθούν ... βίους παράλληλους. Η πρώτη δεν μπορεί να ονομαστεί ακριβώς πλατεία, είναι απλά μια μεγάλη έκταση κατάλληλη και προβλεπόμενη στο σχέδιο για τέτοια χρήση, όμως ιδιοκτησιακά δεν ανήκει στο δήμο επειδή ποτέ δεν συντελέστηκε η απαλλοτρίωση που έπρεπε να γίνει στο παρελθόν. Στερείται βασικών υποδομών και η διαμόρφωση της δεν έχει καν ξεκινήσει, αν και βρίσκεται σε μια περιοχή με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, μέσα στον αστικό ιστό. Μόλις τώρα ο δήμος επιχειρεί με τα μέσα που διαθέτει να παρέμβει, στο μέτρο του δυνατού και επιτρεπτού, δεδομένου ότι εκκρεμεί αίτημα του για παραχώρηση ή απαλλοτρίωση μεγάλης έκτασης που είναι στην κυριότητα του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα του πρώην Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων.

Περισσότερα...

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής

 • PDF

Από το τοπικό ΠΑΣΟΚ

psifodeltia pasokΚάλεσμα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα προκύψει η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννινα στέλνουν τα στελέχη του σε όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Περισσότερα...

Καλοκαίρι χωρίς παράκαμψη Λυγιάς στην Ε.Ο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

 • PDF

Στην κυκλοφορία χθες το τμήμα μέχρι Γέφυρα Δέσπως

gefyra despos 04.06.13Με λίγα 24ωρα καθυστέρηση, αντί στο τέλος Μαΐου, χθες 4 Ιουνίου, δόθηκε νωρίς το απόγευμα στην κυκλοφορία το τμήμα της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, στη θέση Λυγιά – Γέφυρα Δέσπως, σημεία του οποίου είχαν υποστεί καθιζήσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Περισσότερα...

Άναψε ... φωτιές η πυροπροστασία

 • PDF

Ασυνεννοησία στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων

dhmotiko symboulioΤις πυρκαγιές του καλοκαιριού θέλει να προλάβει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων με εργασίες και δράσεις πυροπροστασίας που θα υλοποιήσει με τις πιστώσεις που διέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά χθες το μεσημέρι στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η ίδια... έβαλε φωτιά στην εικόνα και λειτουργία της, με την ασυνεννοησία και απουσία συνεργασίας που αποκαλύφθηκε στους κόλπους της.

Περισσότερα...

Αναστολή καθηκόντων για την Προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου

 • PDF

Με απόφαση του δημάρχου Ιωαννίνων και αφορμή το έλλειμμα

filios02 28.05.13Την προαναγγελθείσα επιλογή της δημοτικής αρχής για αλλαγές στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου σηματοδοτεί η απόφαση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου με την οποία επιβάλλεται αναστολή άσκησης καθηκόντων της αναπληρώτριας Προϊσταμένης Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Αικατερίνης Πιάνου, με το αιτιολογικό, «διότι διακυβεύεται το συμφέρον του Δήμου και έχει υποστεί βαριά βλάβη ο Δήμος». Η αναμενόμενη αυτή εξέλιξη σχετίζεται με το γνωστό και μεγάλο έλλειμμα στο ταμείο του δήμου, ύψους 1.366.000 ευρώ, όπως έδειξε η πρώτη καταγραφή από επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων.

Περισσότερα...

Δημοπρατήθηκε το έργο εξοπλισμού καθαριότητας και ανακύκλωσης

 • PDF

anakiklosi 1Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο του Δήμου Ιωαννιτών «εξοπλισμός καθαριότητας και ανακύκλωσης» το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 3.052.860 ευρώ.

Περισσότερα...

Συζήτησαν για τη «Γωνιά» αποφάσισαν για τη Σαγιάδα

 • PDF

Δεν πήρε θέση η Περιφερειακή Αρχή για τη χωροθέτηση πετρελαιοειδών στην Ηγουμενίτσα

goniaΧωρίς άποψη για τον αν η θέση «Γωνιά» στην Ηγουμενίτσα πρέπει να προκριθεί ως λύση για την χωροθέτηση μονάδων πετρελαιοειδών βρέθηκε η Περιφερειακή Αρχή κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης.

Περισσότερα...