Wed01162019

Last update10:09:16 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κάτι κινείται

 • PDF

SPYROSΝΑ λοιπόν που κάτι άρχισε να κινείται σε τούτη την περιοχή.

Να που μετά από μια μακροχρόνια αδράνεια άρχισε να φαίνεται λίγο φως στο τούνελ.

Λίγο οι δρόμοι, λίγο το επίχωμα στην Εγνατία, λίγο η ανακύκλωση...

Άντε να δούμε τι θα δούμε.

Άντε να μας ανέβει λίγο αυτή η ψυχολογία που έχει πέσει στο ναδίρ.

- Να πάρουμε μια ανάσα βρε αδερφέ...

Περισσότερα...

Η κοινωνία δε δίνει πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση

 • PDF

athanasiou«Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων και αυξήσεις φόρων» τόνισε ο κ. Τόμσεν και εκτίμησε ότι η αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού θα επιτρέψει να τηρηθούν οι στόχοι και δεν θα την «πέσουν» και πάλι στο εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων.

Περισσότερα...

Ποιοι είναι και ποιους εκπροσωπούν;

 • PDF

SPYROSΤΑ μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας κατά της δημιουργίας ΕΟΖ στο Πωγώνι διατυπώνουν την πλήρη αντίθεσή τους σε μια τέτοια προοπτική αφήνοντας μάλιστα αιχμές και κατά του Δημάρχου Κώστα Καψάλη και της δημοτικής αρχής για τις μέχρι σήμερα κινήσεις τους στο θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ).

- Ποιοι είναι και ποιους εκπροσωπούν;

Περισσότερα...

Φτάνει πιά;!

 • PDF

athanasiouΟ Σουλτάνος Σόιμπλε αποφάσισε ως Σουλτάνος ότι δεν υπάρχουν χρωστούμενα της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο που δεν επέστρεψαν και τις αποζημιώσεις που δεν έδωσαν, βγάζοντας μόνος του απόφαση.

Περισσότερα...

Χάιλ... Σόιμπλε

 • PDF

SPYROSΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ αρνητικά αντιδρά η γερμανική κυβέρνηση στο ζήτημα των αποζημιώσεων για την περίοδο της Κατοχής, με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υπογραμμίζει ότι το θέμα «έχει ξεκαθαριστεί από καιρό» και δεν βλέπει «καμία ελπίδα στην αξίωση για αποζημιώσεις».

Οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί, αναφέρει ο Σόιμπλε, είναι «ανεύθυνες δηλώσεις... και η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζεται από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

- Χάιλ Σόιμπλε.

Περισσότερα...

Με κάθε τρόπο εξουσία

 • PDF

athanasiouΚάθε μέρα 3.200 άνεργοι σε όλη τη χώρα προστίθενται στη λίστα. Τα κόκκινα δάνεια κατά εκατοντάδες κάθε μέρα γίνονται κόκκινα.

Η περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας είναι της Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας όπου αυξήθηκε σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 στο 29,2% από 23,1%

Περισσότερα...

Όχι κι έτσι

 • PDF

SPYROSΕΝΤΑΞΕΙ είπαμε να σοβαρευτούμε. Όχι όμως και να πάμε στο άλλο άκρο.

Αυτό της αδράνειας.

Για... τυπικούς λόγους και χωρίς καν να ανοίξει τις προσφορές η αρμόδια επιτροπή ακύρωσε τον διαγωνισμό για την προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο η καθυστέρηση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα μια και το ΕΚΑΒ κινδυνεύει να μείνει χωρίς αυτοκίνητα.

Από την αδιαφάνεια στην τυπικότητα

- Μέσος δρόμος δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Οι καραμπόλες στην αγορά πολλαπλασιάζονται

 • PDF

athanasiouΟ υπουργός Οικονομικών της Αμερικής ζήτησε από τη Γερμανία να τονώσει την καταναλωτική ζήτηση, δηλώνοντας «η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι η ζήτηση των καταναλωτών».

Περισσότερα...

Σε λάθος χρόνο

 • PDF

SPYROSΤΟ ότι σε καμία περίπτωση οι φυλακισμένοι για οικονομικές υποθέσεις δεν θα έπρεπε να φυλακίζονται μαζί με αυτούς που έχουν τιμωρηθεί για ναρκωτικά, διαρρήξεις και κυρίως για επιθέσεις ενάντια σε ανθρώπινες ζωές, είναι ένα γεγονός απόλυτα αποδεκτό.

Με μια διαφορά...

Ότι το μέτρο αυτό θα έπρεπε να είχε ληφθεί χρόνια πριν.

Γιατί σήμερα οι νέες αυτές φυλακές που αναζητά το κράτος μοιάζουν με κάτι άλλο.

- Σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης και τιμωρίας όσων οφείλουν στο κράτος.

Περισσότερα...

Κυβέρνηση – Τρόικα, διπλό

 • PDF

athanasiouΚαι στην Εθνική και στην Eurobank έχουν στραφεί στις καταθέσεις των εργαζομένων για να συμπληρώσουν μέρος του ποσού που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών. Μάλιστα στην Eurobank επικρατεί ενθουσιασμός και μεγάλη αισιοδοξία για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 09 Απρίλιος 2013 21:50

Περισσότερα...

Περί αρωματικών και άλλων

 • PDF

SPYROSΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το ότι η Ήπειρος είναι πλούσια σε αρωματικά φυτά είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Σαράντα χρόνια μετά στην χώρα μας ανακαλύπτουμε την οικονομική σπουδαιότητα των φυτών αυτών.

Την σπουδαιότητα των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών αποκάλυψε η τακτική ερευνήτρια του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) "Δήμητρα", Δρ. Ελένη Μαλούπα, η οποία σε συνέντευξή της μίλησε για τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης των συγκεκριμένων καλλιεργειών, στη χώρα μας, αντικείμενο το οποίο μπορεί να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και ένα καλό εισόδημα σε όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό.

- Διαπίστωση με σαράντα χρόνια καθυστέρηση.

Περισσότερα...