Tue12102019

Last update02:41:25 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Οι τουριστικοί φορείς του Περάματος στηρίζουν την δημιουργία υδατοδρομίου

 • PDF

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ntovas-aslanidhsΟι τουριστικοί φορείς του Περάματος στηρίζουν την δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι του Περάματος, που μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν «Να υπενθυμίσουμε πως το 2004 πραγματοποιούνταν από την περιοχή μας πτήσεις υδροπλάνουπρος την Κέρκυρα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 13:23

Περισσότερα...

Δεν ανακοινώθηκαν νέες δομές για την ηπειρωτική Ελλάδα

 • PDF

prosfiges-diaΔεν περιλαμβάνονται νέες δομές φιλοξενίας και υποδοχής προσφύγων στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος που ανακοίνωσαν το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας- ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι τόσο η ανάσχεση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, όσο και η αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το βάρος του προβλήματος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη.

Περισσότερα...

Προχειροδουλειά και κινήσεις εντυπωσιασμού

 • PDF

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

dhmarxeio-ioannina-5Στις μειώσεις που έγιναν επί της θητείας της στα δημοτικά τέλη, στη θέσπιση κοινωνικών τιμολογίων με μεγάλες ελαφρύνσεις για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες αλλά και στο γεγονός πως η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει παραλάβει έναν οικονομικά υγιή Δήμο στέκεται η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα στη εισήγηση της ενόψει του Δημοτικού Συμβούλιου που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι.

Η παράταξη του κ. Μπέγκα εντοπίζει ορισμένες θετικές παρεμβάσεις στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής, διαφωνεί όμως στο συνολικό σκεπτικό καταθέτοντας τη δική της πρόταση.

Σε αυτή στέκεται ιδιαίτερα στην μεγάλη αύξηση των χρεώσεων στους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα (πτηνοτροφεία, κτηνοτροφικές μονάδες). Μια πρόταση που έπληττε σημαντικά τους παραγωγούς του Δήμου και η οποία, υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων των παραγωγών αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης πήρε εσπευσμένα πίσω η Δημοτική Αρχή κατανοώντας έστω και με τον τρόπο αυτό την αδικία απέναντι τους.

Περισσότερα...

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το επίδομα θέρμανσης

 • PDF

ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΑ 350 ΕΥΡΩ

petrelaiothwrlkΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση (Α.1404/2019) για την χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2019/2020 με την οποία καθορίζονται, το ποσό του επιδόματος, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης του.

Δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Χορηγείται επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 2 της παρούσας.

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά τοάρθρο 67του ν. 4172/2013, ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Περισσότερα...

Προχωρά κανονικά με τα led ο Δήμος

 • PDF

ΠΗΡΕ ΤΟ ¨ΟΚ¨ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

FOTA-LED-SE-DROMOΦως και μάλιστα «πράσινο» ανάβει στη δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να προχωρήσει το σχεδιασμό της για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων οδοφωτισμού με λαμπτήρες led, με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου.

Η Αποκεντρωμένη στον έλεγχο της προσφυγής που είχε καταθέσει η παράταξη του Θωμά Μπέγκα κατά της 426/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών, έκρινε πως δε συντρέχει λόγος ακυρότητας της επίμαχης απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 13 Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε πως κατά πλειοψηφία, αποφασίσθηκε η ακύρωση του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED», προϋπολογισμού 3.000.000,00€ με Φ.Π.Α. που είχε προκηρύξει η προηγούμενη δημοτική αρχή εν μέσω θέρους.

Περισσότερα...

Προς εξέταση το αίτημα για χαρακτηρισμό ως διατηρητέου μνημείου του Οικοτροφείου Θηλέων

 • PDF

amyras-giorgos«Με την κήρυξη του Εθνικού Οικοτροφείου Θηλέων Ιωαννίνων ως μνημείου, το Υπουργείο Πολιτισμού δύναται να συνδράμει, σε συνεργασία και με τους συναρμόδιους φορείς, σε έργα συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του κτηρίου, είτε με εθνικούς, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους» απαντά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στη σχετική Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά.

Περισσότερα...

Προβληματισμός για τις χαμηλές επιδόσεις στο ΕΣΠΑ

 • PDF

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΤΕΡΑ»

espa-1-860x572Χαμηλές απορροφήσεις στα περιφερειακά και στα τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ διαπιστώνει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χτύπησε «καμπανάκι» στους Περιφερειάρχες στη συνάντησή τους, την Δευτέρα.

Η εικόνα αφορά το σύνολο των αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Το 26% ως ποσοστό απορρόφησης για την Ήπειρο μπορεί να την φέρνει υψηλότερα στην κατάταξη των Περιφερειών ωστόσο αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης πως δε συνιστά μια καλή εικόνα αφού σε ένα χρόνο τυπικά ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, αν δεν λάβουμε υπόψη την διετή παράταση που πάντα δίνεται.

Περισσότερα...

Αναβλήθηκε για τις 16 Ιουνίου η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες

 • PDF

Dikastiko Megaro IoanninonΓια τις 16 Ιουνίου του 2020 αναβλήθηκε η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες που θέτει στο επίκεντρο την Εκκλησία, καθώς κατηγορούμενος είναι γνωστός ιεράρχης που υπηρέτησε για χρόνια σε μοναστήρι της περιοχή μας.

Περισσότερα...

Είχε φορτώσει το αυτοκίνητο με 107 κιλά κάνναβη

 • PDF

aytokinhto-kannabhΟι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησαν σήμερα (19-11-2019) νωρίς το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, στη σύλληψη αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος.

Περισσότερα...

Δηλώσεις Μ.Ελισάφ για προσφυγικό και Δημοτικά Τέλη

 • PDF

elisaf-synenteyxhΤην ανάγκη ισοκατανομής των προσφύγων που αναμένεται να μετακινηθούν και εντός των νομών της ίδιας Περιφέρειας επεσήμανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για τη σημερινή εκδήλωση του ΟΠΚΙ για τον προοδευτισμό.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και συμπλήρωσε ότι υπερβαίνει τις δυνάμεις της για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Περισσότερα...

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα

 • PDF

kakokairia-kategides-kairosΑπό την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο σήμερα Τρίτη από τις βραδινές ώρες και από τα Δυτικά, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα