Mon01212019

Last update08:56:06 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Υπογραφές για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Δυτ. Ελλάδα

 • PDF

petrelaio-thalassaΣτη μονογραφή της σύμβασης παραχώρησης δικαιώματος για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», Δυτική Ελλάδα, προχώρησαν, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννης Μπασιάς και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Willy Hernandez (Repsol) και Γιάννης Γρηγορίου (ΕΛΠΕ).

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2018 11:08

Περισσότερα...

Αποφάσεις για έργα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

 • PDF

perifereiahpeirounea2Συμπληρωματικές εργασίες για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Αράχθου και για την προστασία της παλαιάς γέφυρας Άρτας, έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ως ανάδοχο τον Λάμπρο Γ. Γεωργούλα.

Περισσότερα...

Στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» 723 Ηπειρώτες

 • PDF

agrotesΑναρτήθηκαν οι πίνακες ένταξης στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών», στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης της Περιφέρειας Ηπείρου. Εντάσσονται συνολικά 723 άτομα με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 14.418.500 ευρώ. Απορρίπτονται 25 αιτήσεις που κρίθηκαν μη επιλέξιμες, πέντε εκ των οποίων με τη θέληση των αιτούμενων.

Περισσότερα...

Έρχεται κι άλλος πολυεθνικός κολοσσός στα Γιάννενα

 • PDF

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ P&I AG

teamviewerΠριν από μερικούς μήνες, θέταμε το ρητορικό ερώτημα αν τα Γιάννενα μπορούν να γίνουν η Silicon Valley της Ελλάδας...

Λίγες μέρες αργότερα, στο ερώτημα αυτό απαντούσε καταφατικά ο Έλληνας Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Γερμανικής πολυεθνικής P&I AG κ. Βασίλης Τριάδης.

Περισσότερα...

Ορίζοντες Ηπείρου: Λεφτά που δεν αλλάζουν την οικονομία της Περιφέρειας, είναι σπατάλη

 • PDF

spyros-rizopoulos-orizontes-ths-hpeirouΜε αφορμή την 4η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» και των όσων ανακοίνωσε εκεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, από τους Ορίζοντες της Ηπείρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Περισσότερα...

Σοβαρές καταγγελίες Β. Μέγα για τις μειονεκτικές περιοχές

 • PDF

vasw-megaΤην ώρα που ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί με επιστημονικά και τεκμηριωμένα μέσα να αποτρέψει τον αποχαρακτηρισμό των 21 μειονεκτικών κοινοτήτων του από την οριστική πρόταση του ΥΠΑΑΤ που θα σταλεί στην Ε.Ε. για έγκριση με δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος, Β. Μέγα κάνει γνωστό ότι άλλες περιοχές της χώρας έχουν επιτύχει το σκοπό αυτό κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων.

Περισσότερα...

Στην… αντεπίθεση ο Σπ. Ριζόπουλος

 • PDF

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

rizopoulos-spirosΗ πρώτη κόντρα μεταξύ ανθυποψηφίων για την Περιφέρεια Ηπείρου, δείγμα ότι η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στην Ήπειρο δεν θα έχει ένα μεγάλο «μέτωπο» με τον απερχόμενο Αλ. Καχριμάνη αλλά και πολλά μικρότερα... εκτυλίσσεται από το απόγευμα της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση Δημητρίου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Υποψήφια Δήμαρχος η Τ. Καλογιάννη

 • PDF

kalogiannh tΗ αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, την υποψηφιότητά της για το Δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ:Στην Περιφέρεια Ηπείρου «χρεώνει» τον... εκτροχιασμό της γραμμής Ελλάδα – Αλβανία

 • PDF

sidirodromikh-grammh-trenaΩς αποτυχία και της περιφέρειας Ηπείρου βλέπει τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης από τη Θεσσαλονίκη σε ότι αφορά τη μη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου με την Νότια Ελλάδα, η παράταξη του Δημήτρη Δημητρίου, «Ήπειρος Όλον».

Περισσότερα...

Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» αλλάζει την εικόνα της Περιφέρειας Ηπείρου

 • PDF

epitroph parakolou8hshs espaΜε πολύ καλό ρυθμό υλοποιείται το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», όπως επιβεβαιώθηκε κατά την 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε στα Ιωάννινα, με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Αρχής, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, των εντεταλμένων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των συναρμόδιων Υπουργείων, εκπροσώπων δήμων, φορέων κλπ της Ηπείρου.

Περισσότερα...

ΖΑΓΟΡΙ: Πρόγραμμα έργων και σταθερά τέλη για το 2019 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

 • PDF

tsepelovo-1Το Τεχνικό Πρόγραμμα έργων του Δήμου Ζαγορίου για το 2019 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου.

Περισσότερα...