Sat08172019

Last update04:00:10 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

O Κ.Μητσοτάκης θα δει τα αποτελέσματα του exit poll στην Πειραιώς

 • PDF

mitsotakis-kosmos-2019Λίγο μετά τις έξι αναμένεται να φτάσει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παρακολουθήσει από εκεί τα αποτελέσματα του exit poll.

Περισσότερα...

Από το Μαξίμου θα παρακολουθήσει ο Αλ. Τσίπρας τα exit poll

 • PDF

tsipras 2019Από το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να δει να πρώτα αποτελέσματα του exit poll ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Περισσότερα...

Πώς ψηφίζουμε στις 7 Ιουλίου

 • PDF

ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡIΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

kalphΧρηστικές πληροφορίες προς τους ψηφοφόρους, αλλά και ενημέρωση για τους υποψήφιους βουλευτές και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Περισσότερα...

Κάλεσμα για συμμετοχή και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

 • PDF

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

SYRIZA SkopoulisΦίλιππας Φίλιος, Γιάννης Σκοπούλης ανέλαβαν το τελευταίο κάλεσμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και την ύστατη προσπάθεια απεύθυνσης στο δημοκρατικό κόσμο της περιοχής, ώστε να επιλέξει κάλπες και όχι παραλίες, να επιλέξει την ψήφο στο «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία» και όχι στη ΝΔ...

Περισσότερα...

Πεδίο μάχης η ΔΕΥΑΙ

 • PDF

ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

deyai-neo-ktirio«Κάτι περίεργο (ή σάπιο) συμβαίνει στο βασίλειο της ΔΕΥΑΙ». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να συνεδριάσει την προηγούμενη Τετάρτη και να πάρει αποφάσεις για 47 θέματα επανέρχεται ορίζοντας νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.

Μεταξύ Τετάρτης και Δευτέρας, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, μεσολάβησε η ανάρτηση στη «Διαύγεια» απόφασης ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου!

Η απόφαση αναρτήθηκε στις 4 Ιουλίου, πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες μετά την έκδοσή της και ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έπρεπε να αναρτηθεί αμελλητί με μέριμνα του οργάνου που την εξέδωσε.

«Στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε η ανασύνθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, ήταν παρόντες και υπερψήφισαν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Θωμάς Μπέγκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Ευθύμιος Χρυσοστόμου, o τότε αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Θανάσης Μανταλόβας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Γεωργία Γιώτη και Ελευθέριος Δοβανάς.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ενώ γνώριζαν τόσους μήνες την εκδοθείσα απόφαση περί ανασυγκρότησης του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, συνέχιζαν να συνεδριάζουν με την παλαιά σύνθεση του ΔΣ και να λαμβάνουν αποφάσεις δεσμευτικές για τη ΔΕΥΑΙ και τους δημότες, χωρίς να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάρτηση της απόφασης στο Διαδίκτυο, παρότι από το Νόμο είχαν τη σχετική υποχρέωση!!!

Η σκοπιμότητα ανάρτησης στην παρούσα φάση δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επιδιώκει πάση θυσία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ και λήψη αποφάσεων λειτουργώντας σαν να μην μεσολάβησαν δημοτικές εκλογές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» θεωρεί ότι πρόκειται για ενέργειες που δεν συνάδουν με την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και την χρηστή διοίκηση.

Καλεί τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ που προέρχονται από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τους φορείς όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και «να μην γίνουν μέρος της παρωδίας που στήνεται στην επιχείρηση».

Τονίζει ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξει επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ.


Η απάντηση του Δήμου

Μια ακόμα «επίθεση» κατά της Δημοτικής Αρχής αποφάσισε να εξαπολύσει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ξανά η ΔΕΥΑΙ.

Δεν προκαλεί πλέον καμία έκπληξη η τακτική της συγκεκριμένης παράταξης η οποία έχει διαλέξει ξεκάθαρα το δρόμο της πολιτικής όξυνσης με τη Δημοτική Αρχή, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το πως θα καταφέρει να λειτουργήσει συνθετικά την επόμενη μέρα.

Στην τελευταία ανακοίνωσή της πάντως, κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της αφού επέλεξε να στοχοποιήσει συγκεκριμένα το Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους, κατονομάζοντάς τους, επιλεκτικά.

Παράλληλα, στην προσπάθεια να δώσει έμφαση στις «καταγγελίες» της εμφανίζει το Δήμαρχο Ιωαννίνων ως έναν απ' αυτούς που ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατακύρωση της απόφασης της ΔΕΥΑΙ για την ανασύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Προφανώς γνωρίζουν(;) ότι ο Δήμαρχος δεν ψηφίζει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου, επέλεξαν όμως να τον στοχοποιήσουν προσωπικά, προσπαθώντας να πετύχουν τί άραγε;

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» συνεχίζει να κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΙ ότι λαμβάνει αποφάσεις που θα την δεσμεύσουν από 1η Σεπτεμβρίου, λέγοντας ουσιαστικά ότι παρεμβαίνουν στο έργο της επόμενης Δημοτικής Αρχής.

Ξεχνά όμως γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει εκλεγεί για να ασκεί νόμιμα διοίκηση μέχρι της 31 Αυγούστου κι αυτό θα συνεχίσει κάνει για το καλό των πολιτών.

Άραγε η προτροπή της στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ που προέρχονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης Δημοτικού Συμβουλίου και τους φορείς όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην γίνουν μέρος της παρωδίας που στήνεται στην επιχείρηση», δεν είναι ωμή παρέμβαση στη λειτουργία της σημερινής Δημοτικής Αρχής των Ιωαννίνων;

Θα αναφέρει επιτέλους η συγκεκριμένη παράταξη ποια είναι τα θέματα που θεωρεί ότι δεν πρέπει να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ;

Μήπως το θέμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού για το μεγάλο έργο της επέκτασης του βιολογικού;

Μήπως κάποιο άλλο;

Η αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ αφορούσε τα αναπληρωματικά της μέλη κι όχι τα τακτικά.

Η διασφάλιση της απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων γινόταν με την παρουσία των τακτικών μελών.

Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας και δεν περιέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο για την ισχύ των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ.

Ας ψάξουν πιο κοντά τους να βρουν «σαπίλες» και περίεργα συμβάντα διότι στο «βασίλειο» της ΔΕΥΑΙ και του Δήμου επί μερών της παρούσας Δημοτικής Αρχής δεν θα βρουν τίποτα.

Η σημερινή κοινοποίηση της γνωμοδότησης του Συμβούλιου της Επικρατείας με την οποία η ΔΕΥΑΙ δύναται να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, αποδεικνύει τη σοβαρότητα σε σχέση με το νόμιμο των ενεργειών με την οποία η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα.

Συνεχίζουμε για το καλό των Ιωαννίνων μέχρι την τελευταία μέρα.

Αποζημίωση 500 ευρώ σε ανήλικο για βαλίτσα που χάθηκε σε πλοίο

 • PDF

balitsesΑποζημίωση ύψους 500 ευρώ θα λάβει επιβάτης πλοίου, ο οποίος έχασε τη βαλίτσα του ταξιδεύοντας από την Άνδρο προς τη Ραφήνα.

Περισσότερα...

Το ΚΙΝΑΛ ΖΙΤΣΑΣ καταδικάζει τους βανδαλισμούς στα εκλογικά κέντρα ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

 • PDF

kinal-2-logoΛίγες ώρες πριν από τις κρίσιμες επικείμενες εθνικές εκλογές, τα εκλογικά κέντρα του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) και του ΣΥΡΙΖΑ, στα Ιωάννινα,

Περισσότερα...

Εξαπατούν πολίτες στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και του προβλήματος των ναρκωτικών...

 • PDF

KETHEA hpeirosΑνακοίνωση του « ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ » με αφορμή καταγγελίες πολιτών για την ύπαρξη ατόμων που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος την περίοδο των εορτών.

Τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ύπαρξη ατόμων που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους εξής:

1) η δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου.

2) η πώληση περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά ή άλλων αντικειμένων σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια ή η δωρεά κοσμημάτων από χρυσοχοεία της πόλης για εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

3) η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ενημερώνει ότι κανένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Για το λόγο αυτό για ακόμα μία φορά εφιστά την προσοχή του κοινού, προκειμένου να μην πέφτει θύμα απάτης και εκμετάλλευσης. Όσοι πολίτες και φορείς είναι ευαισθητοποιημένοι και θα ήθελαν είτε να ενημερωθούν για τη λειτουργία του προγράμματος είτε να ενισχύσουν το έργο του μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλ. 26510 77010, 77020.

Βανδάλισαν τα εκλογικά κέντρα των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

 • PDF

syriza-mpogiesΔυο μέρες πριν τις εθνικές εκλογές βανδάλισαν τα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2019 11:10

Περισσότερα...

Μετεωρολογικός σταθμός στο ΠΕΑΚΙ

 • PDF

peaki-1Εδώ και λίγες ημέρες, στην εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Σταδίου στην Ανατολή, λειτουργεί ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Περισσότερα...

Συνεχίζει την προεκλογική δραστηριότητα ο Στ.Καλογιάννης

 • PDF

Σταύρος Καλογιάννης: Βέβαιη η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις μεθαυριανές εκλογές. Ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ήπειρο ψηλότερα

kalogiannhs-pgniΣυνεχίζοντας την αμφίδρομη επικοινωνία του με τους συμπολίτες μας, ο υποψήφιος Βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε χθες κλινικές, εργαστήρια και υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Τσίκαρη, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικά στελέχη και εκπροσώπους του Συλλόγου εργαζομένων.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα