Tue02182020

Last update02:39:06 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Η σημασία του East Med για την Ήπειρο

 • PDF

omilia-papagiannhs-EastMedΤην μεγάλη σημασία που έχει για την Ήπειρο και ειδικότερα για τον Νομό Θεσπρωτίας η διέλευση του Αγωγου EastMed από την περιοχή μας, ανέδειξε σε ομιλία του ο Γιάννης Παπαγιάννης, Δικηγόρος και Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η ομιλία έλαβε χώρα στο Συνέδριο Ενεργειακής Ασφάλειας Ανατολικής Μεσογείου που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Περισσότερα...

Μήνυση κατά του Δήμου Μετσόβου για μη καταβολή δεδουλευμένων

 • PDF

paidikos-stathmos-3Μήνυση στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας κατέθεσαν σήμερα, εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μετσόβου, για τη μη καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου του 2019.

Παρά τις υποσχέσεις για έκτακτη επιχορήγηση, οι εργαζόμενοι πέρασαν μαύρες γιορτές χωρίς μισθό για έκτο συνεχόμενο μήνα, με τα προβλήματα επιβίωσης να διογκώνονται...

Περισσότερα...

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Ευχές από την παράταξη του Ι. Μήτση

 • PDF

Mitsis-epimelitirioΗ παράταξη «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο Γιάννης Μήτσης» εύχεται με ανακοίνωσή της «Χρόνια Πολλά, με υγεία, ευτυχία» και στα μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων «επιτυχίες για το 2020».

Περισσότερα...

Στον Σπύρο Πέγκα τα ηνία του τουρισμού

 • PDF

Pegas-spyrosΣε μια δοκιμασμένη λύση σε ότι αφορά την τουριστική προβολή του δήμου αποφάσισε να προχωρήσει ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, εμπιστευόμενος έναν τομέα στον οποίο έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα σε έναν άνθρωπο με βαρύ βιογραφικό.

Πρόκειται για τον Σπύρο Πέγκα, η εταιρία του οποίου Wise Ram ανέλαβε υπηρεσίες συμβούλου για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ιωαννιτών. Το σχετικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο μερών υπογράφηκε πριν από λίγες μέρες.

Περισσότερα...

Γνωμοδότησε για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πωγωνίου

 • PDF

epitroph-pogoniΣε γόνιμο κλίμα που κατέληξε σε ομόφωνες γνωμοδοτήσεις για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πωγωνίου.Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και εκπροσώπων φορέων και σωματείων της περιοχής και τις καίριες τοποθετήσεις τους επί των θεμάτων πριν την τελική γνωμοδότηση.

Περισσότερα...

Πιθανή παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

 • PDF

aytokinhtaΠαράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για όσους πολίτες δεν έχουν εκπληρώσει τη σχετική υποχρεώσή τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η προθεσμία κανονικά λήγει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά εξετάζεται ενδεχόμενο να δοθούν κάποιες μέρες για να πληρωθούν τα τέλη μέσα στο 2020.

Περισσότερα...

Από τις 7 Ιανουαρίου οι αιτήσεις

 • PDF

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereiahpeirounea2Βαθιά ανάσα στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις αλλά και σε νέους πτυχιούχους που αναζητούν θέση εργασίας αναμένεται να δώσει το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων των τομέων αιχμής της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση που υλοποιείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ και έχει αποκλειστικά ως χώρο εφαρμογής την Ήπειρο. Το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει να «τρέχει» από τις 7 Ιανουαρίου αφορά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τέσσερις τομείς προτεραιότητας: την αγροδιατροφή, την βιομηχανία της εμπειρίας δηλαδή τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την δημιουργική βιομηχανία, την παροχή υπηρεσιών και την υγεία- ευεξία.

Ως ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των Επενδυτικών Σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 7/01/2020 ώρα 13.00.

Περισσότερα...

Φτηνότερο το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

 • PDF

trapezi-xristougennaΜείωση 1% στη μέση τιμή για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ το 2019 σε σχέση με το 2018 διαπιστώνει μελέτη του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ)

Σημειώνεται ότι η έρευνα τιμών των προϊόντων στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2019 βασίζεται σε τιμοληψίες από καταστήματα μεγάλων σουπερμάρκετ που πραγματοποιούν ερευνητές του ΙΕΛΚΑ και σε συνεντεύξεις με στελέχη της αγοράς για την εκτίμηση-πρόβλεψη τους για τις τιμές την εβδομάδα ως τα Χριστούγεννα (κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο καθώς σε συγκεκριμένα φρέσκα προϊόντα οι τιμές διαφοροποιούνται συνεχώς).

Περισσότερα...

Σε Κιβωτό του Κόσμου και φυλάκια ο Τ. Θεοδωρικάκος

 • PDF

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

sinora teodorikakos3Χριστούγεννα με τους ανθρώπους και τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, στην ακριτική Πωγωνιανή έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος βρίσκεται για λίγες μέρες στα Γιάννινα. Παράλληλα επισκέφθηκε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Δελβινάκι όπου συνομίλησε με τους συνοριακούς, εξήρε το έργο τους και τόνισε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα. Στην Πωγωνιανή ο κ. Θοδωρικάκος ενημερώθηκε από την υπεύθυνη της Κιβωτού 'Αντυ Θεοδωρακοπούλου για τα προβλήματα και τις ανάγκες της δομής, συζήτησε με τα παιδιά και τους μοίρασε δώρα.

Περισσότερα...

Πρώτη επιλογή και φέτος τα Χριστούγεννα

 • PDF

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΖΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟ

stolismena-giannena-2019Τα Γιάννενα φόρεσαν τα γιορτινά τους και υποδέχτηκαν τις γιορτές των Χριστουγέννων γεμάτα με κόσμο.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και την Πρωτοχρονιά.

Περισσότερα...

Συνεχίζεται με σχέδιο η προβολή της Ηπείρου

 • PDF

ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΒΟΥΛΙΟ

HPEIROS-TOYRISMOSΜε αυξημένη πλειοψηφία και γενικότερη συναίνεση από την πλευρά της αντιπολίτευσης, εγκρίθηκε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020.

Οι ενδεικτικός κατάλογος 44 εκθέσεων στις οποίες σχεδιάζει να πάει η Περιφέρεια Ηπείρου για να προβάλλει το τουριστικό προϊόν της μαζί με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, έγινε αποδεκτός χωρίς πολλές παρατηρήσεις ως προς τα επιμέρους.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα