Wed04242019

Last update09:02:04 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

Επικαιροτητα

«Απαστάζοντας τσίπουρο ποιότητας»

 • PDF

Με επιτυχία η εσπερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Ιωαννιτών και η Ένωση Ελλήνων Χημικών

esperida tispouro2Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολιτών του Δήμου Ιωαννιτών, προέδρων κοινοτήτων και αποσταγματοποιών τσίπουρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εκδήλωση με θέμα «Αποστάζοντας τσίπουρο ποιότητας» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ένωση Ελλήνων Χημικών και το Τελωνείο Ιωαννίνων.

Οι ομιλητές Γ.Βαγενάς. από το χημείο του κράτους, Β. Βαϊμάκης χημικός–οινολόγος

Περισσότερα...

Εξοικονομώντας ενέργεια και πόρους για το Δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

Νέα δεδομένα στον οδοφωτισμό με την εγκατάσταση φωτιστικών LED

pezodromoi ledΣτην αφετηρία βρίσκεται μια σημαντική παρέμβαση του Δήμου Ιωαννιτών στον οδοφωτισμό, που θα οδηγήσει, εκτός από την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και σε σοβαρή εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων για το Δήμο.

Περισσότερα...

Αλ. Καχριμάνης: «Στόχος η νίκη από την πρώτη Κυριακή»

 • PDF

LAXRIMANHS PAROYSIASH 2019Την επανεκλογή της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» ως της επόμενης Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, έθεσε ως στόχο ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την σημερινή παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Περισσότερα...

Ακόμη 17 υποψηφίοι για τον Γ. Ζάψα

 • PDF

zapas koino hpeiroton ypopisifioiΜε αφορμή και την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας παρουσίασε 17 ακόμη υποψηφίους Περιφερειακού Συμβούλους, κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο παρουσιάσεων.

Περισσότερα...

Η Ήπειρος στον… μέλλοντα καιρό των Μνημονίων

 • PDF

perifereia hpeiroy 2Τα στενά «παπούτσια» της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της συμφωνημένης από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σκληρής μνημονιακής πολιτικής λιτότητας μέχρι τουλάχιστον το 2023... θα φοράει και η Περιφέρεια Ηπείρου για ακόμα πέντε χρόνια.

Αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου την περασμένη Παρασκευή, στο 2ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και με την απόφαση αυτή, «δένεται» και η δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση στο μνημονιακό «άρμα», πάνω στο οποίο θα βρίσκεται για πολλά χρόνια ακόμα η χώρα μας.

«Η με αρίθμ. πρωτ. 10394/4-4-2018 και η νεώτερη με αρίθμ. πρωτ. 18248/13-3-2019 εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών «περί καθορισμού των διαδικασιών κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια εκβιαστική προσπάθεια της σημερινής Κυβέρνησης να εμπλακεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις δεσμεύσεις και την νομιμοποίηση στην πραγματικότητα του μνημονίου. Με πιο απλά λόγια καλούμαστε σήμερα εδώ να συμπράξουμε και εμείς και να συνυπογράψουμε στην ουσία το τελευταίο μνημόνιο» τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του, ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Χαμπίπης.

Περισσότερα...

Προβληματισμός για τη διαχείριση απορριμάτων

 • PDF

ergostasio anakykloshsΜια σειρά από προβληματισμούς για την επόμενη μέρα στη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων καταθέτει η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Δήμου Ζίτσας. Οι προβληματισμοί αυτοί διατυπώνονται για το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού Ιωαννίνων από τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Γαρδίκο αλλά έχουν... εφαρμογή στο σύνολο της Περιφέρειας.

Η γενική κατάσταση

Η νέα εθνική πολιτική για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη και ανακύκλωση σε συνδυασμό με επαναχρησιμοποίηση, ώστε οι ποσότητες υπολειμμάτων που οδηγούνται στην υγειονομική ταφή να είναι σημαντικά λιγότερες.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού έχει εκπονηθεί εθνικός, περιφερειακός και τοπικός – δημοτικός σχεδιασμός. Ο ρόλος που αναλαμβάνουν οι Δήμοι είναι σημαντικός, με έμφαση στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων (οικιακά και συναφή απόβλητα), με υποχρέωση σχεδιασμού και εφαρμογής τοπικού σχεδίου διαχείρισης των αποβλήτων, σε συνάρτηση με τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.

Περισσότερα...

Αντιρατσιστική εκδήλωση την Κυριακή στην Κόνιτσα

 • PDF

konitsaΜετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην Κόνιτσα, όπου κουκουλοφόροι επιτεθήκαν και τραυμάτισαν φιλοξενούμενα προσφυγόπουλα, ο Σύλλογος των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προγραμματίζει αντιρατσιστική εκδήλωση στην Κόνιτσα, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ.

«Σκοπός της συγκέντρωσης είναι η καταδίκη του ρατσισμού και των φασιστικών μεθόδων που αυτός χρησιμοποιεί επιχειρώντας να επιβάλει την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία.

Περισσότερα...

Μια χρηματοδοτική ευκαιρία από την τράπεζα Ηπείρου

 • PDF

synetairistikh-trapeza-hpeiroyΜια χρηματοδοτική ευκαιρία με σχετικά καλούς όρους, έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής και πέρα από τις συστημικές τράπεζες, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία ΤΕΠΙΧ ΙΙ, μετέχουν αρκετές Συνεταιριστικές Τράπεζες, ανάμεσα στις οποίες και η Τράπεζα Ηπείρου.

Περισσότερα...

Νέα υποψηφιότητα στο Ζαγόρι

 • PDF

dhmarxeio zagoriouΝέα υποψηφιότητα για το Δήμο Ζαγορίου ανακοίνωσε πέρα από τις ήδη υπάρχουσες, ο μάχιμος δικηγόρος Νικόλαος Ε. Λογοθέτης. Ο επικεφαλής της δημοτικής πρωτοβουλίας «ΖΑΓΟΡΙ. Ανάπτυξη Τώρα» είχε διαρρεύσει το ενδιαφέρον του για το Δήμο Ζαγορίου από το καλοκαίρι, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, θεωρούσαν οι αντίπαλοί του πως δεν καταφέρνει να φτιάξει συνδυασμό.

Περισσότερα...

Σε live μετάδοση η συνάντηση Γ. Ζάψα με νέους των Ιωαννίνων

 • PDF

zapsas-neoiΤη δυνατότητα να μιλήσει με νέους των Ιωαννίνων και να τους εκφράσει τις θέσεις και προτάσεις της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» είχε ο επικεφαλής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ιτς Καλέ και μεταδόθηκε «ζωντανά» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η συζήτηση κινήθηκε σε θέματα που αφορούν κυρίως τους νέους, όπως η ανεργία, το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, ζητήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά και η άνοδος της ακροδεξιάς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Ζάψας ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης προκειμένου να παρέχει στήριξη και ενημέρωση στους νέους, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για να κάνουν πράξη τις ιδέες τους.

Περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση κατά Καχριμάνη

 • PDF

perifereiahpeirounea2«Τέσσερις μέρες μετά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αναμένουμε ακόμη το ψήφισμα της περιφερειακής αρχής για την καταδίκη της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος ανήλικων προσφύγων από φασιστοειδή στην Κόνιτσα.

Δείγμα της ταχύτητας της κρατικής μηχανής ή προσπάθεια πολιτικής συγκάλυψης της δράσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής;», αναρωτιούνται οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...