Thu04022020

Last update10:26:09 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Τ. Καλογιάννη: Μια θητεία… χωρίς πρόγραμμα

 • PDF

Kalogianni-dimotiko-860x480Έντονη κριτική στο θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ιωαννιτών, οικονομικού έτους 2019, άσκησε η παράταξη «Ιωάννινα_2023» κατά τη συνεδρίαση του σώματος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Βασίλης Κοσμάς, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στις 15.1.2020, ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2020. Σήμερα, ένα μήνα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού αυτού από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκύπτει μία ευρύτατη αναμόρφωση του Προϋπολογισμού. Δηλαδή προέκυψαν 114 διαγραφές ή μειώσεις εξόδων και 183 αυξήσεις εξόδων οι οποίες επιμερίζονται σε 100 για νέες εγγραφές δαπανών παρελθουσών χρήσεων και 83 σε νέες εγγραφές δαπανών που καταγράφονται για πρώτη φορά!».

Περισσότερα...

Υποσχέσεις Ζαχαράκη για το πρόβλημα της σχολικής στέγης

 • PDF

ZAXARAKH-860x484Συνάντηση και συνεργασία με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στη συνάντηση μετείχε η βουλευτής του Νομού Μαρία Κεφάλα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα των σχολικών υποδομών, το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το Δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Πολιτικές αλλά και υπηρεσιακές ευθύνες

 • PDF

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

dhmotiko-symboulio-2019-noeΑνάληψη πολιτικής ευθύνης και ταυτόχρονα διερεύνηση των πιθανών υπηρεσιακών ευθυνών για τη σωρεία ακυρώσεων διαγωνισμών του Δήμου για προμήθειες και έργα, ήταν η διττή απάντηση του Δημάρχου στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, εντός του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων.

Το θέμα που είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία καίριων υπηρεσιών αλλά και για την εικόνα της δημοτικής αρχής σε αυτό το διάστημα της θητείας της που πλέον, το επιχείρημα ότι είναι καινούργια διοίκηση... δεν μπορεί να πείθει τους πολίτες.

Σκληρή κριτική από Μπέγκα

Ο κ. Μπέγκας έθεσε το θέμα της ακύρωσης αρκετών διαγωνισμών που ήλθαν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών και κάνοντας μια απολογιστική αναφορά στα ως τώρα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, εμφανίστηκε αρκετά σκληρός κόντρα στη διοίκηση του Δήμου, μιλώντας για δύο ειδών ακυρώσεις έργων: «μετά από πολιτική απόφαση», όπως το έργο αντικατάστασης των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες led και ακυρώσεις διαγωνισμών «λόγω ανικανότητας» της δημοτικής αρχής. Όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας, η δημοτική αρχή κλιμάκωσε την επικοινωνιακή πολιτική της για να συγκαλύψει της ανικανότητα διοίκησης και στην αρχή της θητείας τις έριξε τις ευθύνες για ό,τι δεν πήγαινε καλά, στην αντιπολίτευση. Στη συνέχεια, επικαλέστηκε τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου και στο τέλος σήμερα, καταλήγει πως για τις ακυρώσεις διαγωνισμών, φταίνε οι υπάλληλοι του Δήμου...

Περισσότερα...

Πράσινο φώς για τα δέκα πρώτα σχέδια

 • PDF

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereia-hpeirou-3Τα πρώτα δέκα επιχειρησιακά σχέδια του προγράμματος που τρέχει η Περιφέρεια Ηπείρου για την αντιμετώπιση της ανεργίας ενέκρινε ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με δέκα συνολικά επιχειρήσεις να κρίνονται ως δυνητικοί δικαιούχοι, καθώς ακολουθεί μια σειρά διαδικασιών μέχρι να γίνουν οριστικοί.

Περισσότερα...

Χορήγηση ειδικών αδειών για όλους τους εργαζόμενους του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα

 • PDF

maria-kefala2Ίση μεταχείριση στη χορήγηση ειδικών αδειών με αποδοχές αλλά και στο ωράριο εργασίας σε όλους τους εργαζομένους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ, ζητά με ερώτησή της στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Περισσότερα...

Διαχείριση θαλάσσιων καταιγίδων

 • PDF

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠEΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

kataigides-2Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου πραγματοποιεί την Εθνική Διάσκεψη του Δικτύου του Έργου I-STORMS «Ολοκληρωμένες Στρατηγικές Διαχείρισης Θαλάσσιων Καταιγίδων», στα πλαίσια του Προγράμματος «Ιnterreg V-B Adriatic-Ionian 2014-2020 (ADRION)».

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ Ηπείρου, Ν. Ζέρβα 2.

Περισσότερα...

Ποδαρικό με το... αριστερό για την εργασία στην Ήπειρο

 • PDF

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΝΗΣ

erganhΜε αρνητικό ισοζύγιο έκλεισε ο πρώτος μήνας του 2020 σε ότι αφορά το κομμάτι της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργάνης στην Ήπειρο οι απολύσεις τον Ιανουάριο ήταν κατά 998 περισσότερες από τις προσλήψεις.

Αρνητικό είναι το ισοζύγιο και για κάθε μία από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες.

Περισσότερα...

14 παραβάσεις σε 3 μέρες στην ήπειρο

 • PDF

ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛ

troxaia-1Το τριήμερο από Παρασκευή 14 έως Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (13.434) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (577) παραβάσεις, ως ακολούθως:

• 203 στην Αττική,

• 84 στην Κρήτη,

• 50 στη Θεσσαλονίκη,

Περισσότερα...

Η οικογένεια της Τράπεζας Ηπείρου μεγάλωσε

 • PDF

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Trapeza-LelovitisΗ Τράπεζα Ηπείρου ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή της Ηπείρου, εγκαινιάζοντας το 8ο υποκατάστημα της, στην περιοχή της Φιλιππιάδας. Τα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020,παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της τοπικής κοινωνίας και στελεχών της τράπεζας που βρέθηκαν στη Φιλιππιάδα για να καλωσορίσουν το νέο υποκατάστημα.

Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στην Ιόνια Οδό

 • PDF

ΓΙΑ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΥΣ» ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥΣ

taxografoi-astynomiaΣυνεχίζονται οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να εντοπιστούν κατά το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου στην Ιόνια Οδό, πέντε (5) φορτηγά οχήματα, που έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Περισσότερα...

Ορίζοντες Ηπείρου: «Δε θέλουν τη λογοδοσία»

 • PDF

orizontes-logoΜε ένα ολιγόλογο σχόλιο απαντούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής για την πρωτοβουλία της παράταξης Ριζόπουλου που είχε ως στόχο την καλύτερη και πιο τεχνοκρατική ενημέρωση των περιφερειακών συμβούλων της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, με βοήθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ως προς τα θέματα που η τελευταία έχει αρμοδιότητα.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα