Fri07032020

Last update08:51:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Διαβεβαιώσεις στην Μ. Κεφάλα για αξιοποίηση

 • PDF

ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

kefala-maria-2020Την διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα Υπουργείο και Εταιρεία ακινήτων δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ) θα προχωρήσουν στην βέλτιστη λύση για την ανάπτυξη του τόπου, μέσω της αξιοποίησης του παλιού Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, απέσπασε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Στέφανο Βλαστό κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Το αίτημα για παραχώρηση και αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων του πρώτου Πανεπιστημίου της πόλης επί της οδού Δόμπολης, ήταν από τα πρώτα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η Βουλευτής με κοινοβουλευτική της ερώτηση, δύο μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές. Γνωρίζοντας μάλιστα και το αντίστοιχο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών για παραχώρηση και αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου για δικές τους ανάγκες, η Βουλευτής Ιωαννίνων απευθύνθηκε και στην εταιρεία ακινήτων δημοσίου, επιμένοντας πολλές φορές στο συγκεκριμένο αίτημα.

Περισσότερα...

Θέλουν περισσότερο χρόνο για τις φορολογικές δηλώσεις

 • PDF

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

aade-e1-forologikhΠερισσότερο χρόνο για να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις εξαιτίας των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί ζητούν οι λογιστές και φοροτεχνικοί των Ιωαννίνων με επιστολή τους στον υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

Περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς του ΟΚΠΑΠΑ

 • PDF

paidikos-stathmos-2Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» ενημερώνει ότι οι εγγραφές και επανεγγραφές των βρεφών και νηπίων για το Σχολικό Έτος 2020-2021 άρχισαν και θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου 2020.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των εγγραφών & επανεγγραφών υπάρχουν αναρτημένα στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. www.okpapa.gr

Περισσότερα...

Πρόταση για τη διασταύρωση στοιχείων των ζωικού κεφαλαίου

 • PDF

perifereiahpeirounea2Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη θετική κατάληξη της πρότασης που είχε καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- στο πλαίσιο των συζητήσεων για καταβολή έκτακτης αποζημίωσης λόγω κορωνοϊού στους κτηνοτρόφους- για τη διασταύρωση των στοιχείων μέσω των διαφόρων συστημάτων καταγραφής στοιχείων. Συγκεκριμένα χθες υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με στόχο τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων των δύο οργανισμών για την άντληση στοιχείων, διασταυρωτικών ελέγχων κλπ. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς πλέον θα διασταυρώνονται οι δηλώσεις για το ζωϊκό κεφάλαιο κ.α.

Περισσότερα...

Πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου

 • PDF

trenoΜετά από διεξοδική συζήτηση το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να σταλεί πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, για σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της λίστας έργων που θα υλοποιηθούν στο διάστημα 2020-2023 και 2021-2030. Το θέμα συζητήθηκε μετά από εισήγηση της παράταξης «Κοινό Ηπειρωτών».

Περισσότερα...

Ξανά διαθέσιμα ραντεβού από τη Δευτέρα

 • PDF

ΜΕΛΕΤΗ ΥΓΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

meleth-ygeias-hpeirouΜετά από μία μακρά περίοδο αναστολής των επισκέψεων των συμμετεχόντων στα γραφεία της Μελέτης, λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που επέφερε η πανδημία, τα ραντεβού θα είναι ξανά διαθέσιμα από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από το ιατρικό προσωπικό και με την απαιτούμενη χρονική διάρκεια ανάμεσα στα ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με ένα τηλεφώνημα ή με ένα κλικ να συμμετάσχουν με ασφάλειασε μια πρωτοποριακή επιδημιολογική μελέτη.

Περισσότερα...

Πώς θα γίνει η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου

 • PDF

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

panepisthmio-ioannina-eisodosΕξετάσεις από απόσταση αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου, όπως ανακοίνωσε μετά την έκτακτη ηλεκτρονική συνεδρίασή της, την Τετάρτη, κατά την οποία συζήτησε επί μακρόν και διεξοδικά την εισήγηση του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Υγείας του Ιδρύματος καθώς και τις απόψεις των Τμημάτων, σχετικά με τη σταδιακή επαναλειτουργία του εκπαιδευτικού έργου και την εξεταστική διαδικασία του εαρινού εξαμήνου του ακαδ. έτους 2019-2020.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση λαμβάνει χώρα ως αναπόφευκτη λύση λόγω της έκτακτης ανάγκης και δεν αναγνωρίζεται ως δόκιμος τρόπος εκπαίδευσης για το ίδρυμα τόσο όσον αφορά στη διδασκαλία όσο και στην εξεταστική διαδικασία, τονίζεται διευκρινιστικά.

Περισσότερα...

4.618 νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

panepisthmio ioanninaΊδιος με πέρυσι παραμένει φέτος ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το υπουργείο Παιδείας. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα εισαχθούν 4.618 νέοι φοιτητές. Σύμφωνα με την απόφαση που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανέρχεται σε 77.970.

Περισσότερα...

Τελευταία ευκαιρία για το Κτηματολόγιο

 • PDF

kthmatologioΤο Ελληνικό Κτηματολόγιο, με ανακοίνωσή του, καλεί για τελευταία φορά τους πολίτες, που είτε δεν έχουν δηλώσει καθόλου την ιδιοκτησία τους, είτε έχουν προχωρήσει σε δήλωση εμπρόθεσμης προσέλευσης και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των δηλώσεών τους, να το πράξουν άμεσα.

Αναφορικά με την ενεργοποίηση του νόμου για την επιβολή προστίμων σε όσους δεν δήλωσαν εγκαίρως την ατομική τους ιδιοκτησία μετά τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της πολιτείας, από το Κτηματολόγιο τονίζεται, πως μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο τρόπος επιβολής τους. Ενώ, το ύψος του προστίμου θα είναι συνάρτηση της αξίας της ιδιοκτησίας, που δεν δηλώθηκε και του χρόνου καθυστέρησης. Μετά την θεσμοθέτησή τους θα ενεργοποιηθεί και η επιβολή τους. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, όσοι πολίτες σπεύσουν μέχρι τότε να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα πρόστιμο.

Περισσότερα...

O Χρήστος Γκόκας για τον αγωγό EastMed

 • PDF

eastmedΟ βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Γκόγκας, έκανε την παρακάτω δήλωση με αφορμή την κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον Αγωγό φυσικού αερίου EASTMED:

Η Κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον Αγωγό φυσικού αερίου EASTMED, αφορά ένα έργο ύψιστης γεωστρατηγικής σημασίας και ορόσημο της καλής γειτνίασης και συνεργασίας των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Με πολλαπλά οφέλη τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τα υπόλοιπα μέρη – κράτη αυτής της σύμβασης, αλλά και την υπόλοιπη ΕΕ.

Περισσότερα...

Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ για την πτηνοτροφία στην Ήπειρο

 • PDF

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ «ΠΙΝΔΟΣ» ΚΑΙ «ΑΡΤΑ»

pthnotrofeioΤηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των Αγροτικών Πτηνοτροφικών Συνεταιρισμών «ΠΙΝΔΟΣ» και «ΑΡΤΑ» πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την αλληλοενημέρωση, την καταγραφή των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση των επερχόμενων οικονομικών δυσκολιών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων και υπεύθυνος για το συντονισμό της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και υπεύθυνος της θεματικής για την αγροτική πολιτική της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Νίκος Μάνθος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» Ανδρέας Δημητρίου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΑΡΤΑ» Δημήτριος Πετανίτης.

Περισσότερα...