Sat04202019

Last update07:20:15 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

Επικαιροτητα

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Β. Τζουμέρκων

 • PDF

Στις 30 Αυγούστου η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

BOREION TZ ORKOSΤο νέο δημοτικό συμβούλιο, τα τοπικά συμβούλια και ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων ήταν οι πρώτοι που ορκίστηκαν εν όψει της ανάληψης καθηκόντων την 1η Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη τα έργα βιοαερίου και επεξεργασίας λυμάτων στη Ζίτσα

 • PDF
apokentromenh

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με τις υπ' αριθμ. 30111/1068/25.06.2014 και 41771/1490/28.07.2014 αποφάσεις της Γενικής Γραμματέας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τα δυο επίμαχα ιδιωτικά έργα που χωροθετούνται στα όρια του Δήμου Ζίτσας και για τα οποία ο Δήμος Ζίτσας με τις υπ' αριθμ. 124/17.04.2014 και 125/17.04.2014 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γνωμοδότησε αρνητικά.

Περισσότερα...

Άμεση λύση για τους βοσκότοπους ζητά ο ΓΑΣ Ιωαννίνων

 • PDF

gasiΔυστυχώς έρχεται να επαναληφθεί ο Γ.Α.Σ.Ι "ΕΝΩΣΗ αγροτών" ύστερα από σχετικό έγγραφό του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΟΠΕΚΕΠΕ, Περιφέρεια Ηπείρου, σχετικά με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων.

Περισσότερα...

Προβλήματα εκ ... Ρωσίας για τους παραγωγούς της Ηπείρου

 • PDF

agrotesΤις επιπτώσεις από το Ρωσικό εμπάργκο σε προϊόντα της Ε.Ε. αρχίζουν να διαπιστώνουν ήδη οι παραγωγοί της Ηπείρου, αφού μεγάλες ποσότητες της παραγωγής τους διοχετεύονταν στην ρωσική αγορά και τώρα ενω οι συμφωνίες είναι κλεισμένες δεν ξέρουν αν τελικά τα προϊόντα τους θα αγοραστούν.

Περισσότερα...

Τον Σεπτέμβριο οι εκλογές για τις ΠΕΔ

 • PDF

kalpiΤη διαδικασία εκλογής των οργάνων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και της ΚΕΔΕ, των οποίων η θητεία συμπίπτει με τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου, καθορίζει με εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότερα...

Σε έξαρση ο καταρροϊκός πυρετός

 • PDF

Άμεσος κίνδυνος για το ζωικό κεφάλαιο του νομού

provata«Τα νέα δεν είναι ευχάριστα από το «μέτωπο» του καταρροϊκού πυρετού», δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς από τις αναφορές των κτηνιάτρων, προκύπτουν συνεχώς συμπτώματα της νόσου σε αρκετά κοπάδια των παραμεθορίων περιοχών των Δήμων Πωγωνίου και Κόνιτσας. Ήδη μετά τη Βήσσανη, έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε κοπάδια αιγοπροβάτων σε Βασιλικό, Κλειδωνιά, Λαγκάδα, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις σε άλλες περιοχές.

Περισσότερα...

Ατύχημα με ακρωτηριασμό Ιταλού από σκάφος στους Παξούς

 • PDF

pgniΣτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ένας Ιταλός με μερικό ακρωτηριασμό του αντιβραχίου, το οποίο προκάλεσε μικρό ταχύπλοο σκάφος στους Παξούς.

Περισσότερα...

Για δουλειά μόνο στα παράλια

 • PDF

Συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο οι προσλήψεις σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

paralia pargaΤην εικόνα που είχε διαμορφωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014 και που θέλει προσλήψεις προσωπικού να γίνονται μόνο στους παραλιακούς νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ήρθε να επιβεβαιώσει η ΕΡΓΑΝΗ του Ιουλίου για την Ήπειρο.

Περισσότερα...

Υποψίες και για νέα κρούσματα καταρροϊοκύ πυρετού

 • PDF

Επιτάχυνση των μέτρων προστασία ζητά ο Περιφερειάρχης

provataΤην επιτάχυνση των μέτρων πρόληψης του καταρροϊκού πυρετού ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας σε ενημερωτική συγκέντρωση κτηνοτρόφων, που με τη συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου, πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο.

Περισσότερα...

Σημάδια σταθεροποίησης της ανεργίας στην Ήπειρο

 • PDF

Παραμένει ωστόσο σε υψηλά επίπεδα

oaedΜειωμένη κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περσινό Μάιο και διαμορφωμένη στο 28% ήταν ανεργία στην Ήπειρο τον Μάιο του 2014 σε 'Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Με αυτό το ποσοστό οι δύο Περιφέρειες παίρνουν το «ασημένιο» μετάλλιο αφού βρίσκονται πίσω απ' αυτές της Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες είδαν το δικό τους ποσοστό να φτάνει το 28,1%.

Περισσότερα...

Τρεις νεκροί στους δρόμους της Ηπείρου τον Ιούλιο

 • PDF

troxaiaΤρεις ακόμα νεκροί προστέθηκαν τον Ιούλιο στην μακρά λίστα των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Ηπείρου. Με βάση τα απολογιστικά στοιχεία της Τροχαίας στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 17 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 19 το 2013).

Περισσότερα...