Sat06062020

Last update11:24:13 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

250 χιλιάδες ευρώ σε Ζίτσα και Ν. Σκουφά από τον Φιλόδημο ΙΙ

 • PDF

FiloDimosΣτο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018), ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 6.339.165,92 ευρώ, με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 1.746.365,92 ευρώ.

Περισσότερα...

Προβληματισμοί για τις αλλαγές στην προσχολική εκπαίδευση

 • PDF

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΠΑΠΑ

tsoymahsΤον προβληματισμό του για τις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης εξέφρασε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών Φίλιππος Τσουμάνης.

Περισσότερα...

Ο Θ. Τζαρούχης πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

 • PDF

tzarouxisΈλαβε 693 ψήφους έναντι 679 του Κωνσταντίνου Ζιάβρα.

Εγγεγραμμένοι στο Νομό Ιωαννίνων: 2149

Σύνολο ψηφισάντων στο Νομό Ιωαννίνων: 1.561

Στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων εκλέγονται οι:

Περισσότερα...

Με διάθεση αμφισβήτησης του σχεδίου συνένωσης Πανεπιστημίου - ΤΕΙ

 • PDF

Υποψήφιος Πρύτανης ξανά ο Τρ. Αλμπάνης

almpanisΤους δικούς του όρους για τη βελτίωση του σχεδίου απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έθεσε προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας των Ιωαννίνων ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ανακοινώνοντας το πρωί της Δευτέρας, την υποψηφιότητά του για την Πρυτανεία του τοπικού ΑΕΙ.

Περισσότερα...

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η κτηνοτροφία

 • PDF

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

provata-lesvos708Τη βαθιά του ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στον κτηνοτροφικό κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, εκφράζει το ΔΣ του Παραρτήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Ο ιστορικός αυτός κτηνοτροφικός κλάδος και ένας από τους ισχυρότερους πυλώνες της ηπειρώτικης οικονομίας, βρίσκεται στα πρόθυρα ολοκληρωτικής κατάρρευσης, μιας και με όλο και πιο εντατικό ρυθμό η παραγωγή του καθίσταται αντιοικονομική.

Περισσότερα...

Ήρθαν πιο κοντά λόγω «Κλεισθένη»

 • PDF

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

perifereiahpeirounea2Πιο κοντά ήρθαν οι παρατάξεις «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών» κατά τη συζήτηση του «Κλεισθένη 1» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Περισσότερους πόρους σε έργα υποδομής από την Επιτροπή Μεταφορών

 • PDF

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ee2Το χάδι και τη συμπάθεια της μάνας προς το παραστρατημένο ή το πιο αδύναμο παιδί της... ένοιωσε η Ήπειρος χθες, κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Γιάννενα, υπό την πρόεδρο της Επιτροπής Καρίμα Ντελί.

Περισσότερα...

Τα έξι σημεία διαφωνίας των Πρυτανικών αρχών με τον υπό διαβούλευση νόμο

 • PDF

panepistimioiwanninwnΔεν ήταν ξεκάθαρος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης ως προς το αν η Σύγκλητος της ερχόμενης Πέμπτης, η οποία καλείται να συζητήσει το σχέδιο νόμου για την ενοποίηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, θα λάβει απόφαση στο πλαίσιο της διαβούλευσης για να επηρεάσει την πορεία της ως την ψήφιση του σχεδίου νόμου.

Περισσότερα...

Στενεύουν τα περιθώρια για τη ΒΙΚΗ

 • PDF

viki-ptwxeyshΣτενεύουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για τη διάσωση της βιομηχανίας αλλαντικών ΒΙΚΗ (Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου), καθώς μία εβδομάδα πριν από την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των τραπεζών με πιθανούς επενδυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». Μετά τη διακοπή των σχετικών συζητήσεων με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο στις αρχές του έτους, ανάλογη τροπή φαίνεται να παίρνουν οι συζητήσεις και με τον Δημήτρη Βιντζηλαίο της Impala Invest.

Περισσότερα...

Στην Ήπειρο η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του ΕΚ

 • PDF

ionia-prebeza-filipiadaΣτην Ήπειρο θα βρίσκεται από σήμερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του ΕΚ μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου. Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνάντηση με τους βασικούς εταίρους και φορείς του τομέα μεταφορών στην Ελλάδα και η επίσκεψη σημαντικών υποδομών που κατασκευάστηκαν με τη συνδρομή της ΕΕ.

Περισσότερα...

Ενστάσεις του Αν. Τσίνα για την ενοποίηση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ

 • PDF

ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

panepistimioiwanninwnΣε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από το σχέδιο νόμου για την ενοποίηση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου, εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις για το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Αναστάσιος Τσίνας.

Περισσότερα...