Wed06032020

Last update11:26:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Η καραντίνα έστειλε τα κοτόπουλα στα ψυγεία και τις τιμές στον πάτο

 • PDF

tsakanikas pindosΟ γενικός διευθυντής της Πίνδος, Λάζαρος Τσακανίκας, εξηγεί στην Ύπαιθρο Χώρα πώς η υγειονομική κρίση επηρέασε τον κλάδο

Απρόσκοπτα θα υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος», παρά τις δυσκολίες και τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός. Μάλιστα, όπως τονίζει στην «ΥΧ» ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού, Λάζαρος Τσακανίκας, σε σχέση με τα όσα είχαν ανακοινωθεί πριν από έναν χρόνο προβλέπεται αύξηση των κεφαλαίων, που θα διατεθούν για νέες επενδύσεις, οι οποίες θα ανέλθουν την επόμενη διετία σε 25 εκατ. ευρώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Μάιος 2020 15:06

Περισσότερα...

Στάση εργασίας για 17 καθαρίστριες

 • PDF

ΣΤΟ ΠΓΝΙ

nosokomeio pgniΣτάση εργασίας από τις 12 ως τη 1, και παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΠΓΝΙ διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό 17 καθαριστριών από το διαγωνισμό για την καθαριότητα, με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Υγείας, σήμερα στο ΠΓΝΙ έχουν εγκριθεί μόνο 12 από τις 50 καθαρίστριες που ζήτησε πριν την έναρξη της πανδημίας το ΠΓΝΙ για να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Με τις νέες απολύσεις έμπειρου προσωπικού η υποστελέχωση γίνεται τραγική. Τον Νοέμβριο λήγουν οι συμβάσεις 30 έμπειρων επικουρικών νοσηλευτών. Η κυβέρνηση υπόσχεται μονιμοποίηση μόνο 2000 νοσηλευτών που προσλήφθηκαν το τελευταίο δίμηνο.

Περισσότερα...

Σύμφωνο το «Κοινό των Ηπειρωτών» με την πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου»

 • PDF

ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

perifereiako-4 3 2020Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» κ. Γιώργος Ζάψας ενημέρωσε επίσημα τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παργανά ότι συμφωνεί με το αίτημα των Οριζόντων Ηπείρου για έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για το ΕΤΑΗ (Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης της Ηπείρου) και Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού.

Περισσότερα...

Έρχονται σκουπίδια από τους Παξούς

 • PDF

xyta-karboynariouΤην αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Παξών επεξεργασίας 1.500 τόνων ανεπεξέργαστων απορριμμάτων από το εργοστάσιο επεξεργασίας της Ηπείρου και τη διαχείριση ακολούθως του υπολείμματος από τους ΧΥΤΥ Ελληνικού και Καρβουναρίου, έκανε αποδεκτή ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Απορριμμάτων Ηπείρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε με φυσική παρουσία στο χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών μετά από την παραχώρηση της αίθουσας από τη δημοτική αρχή, και ως εκ τούτου, ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νίκος Καλαντζής ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή που επέτρεψε να γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ δια ζώσης.

Περισσότερα...

«Όχι» στην αίτηση για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού

 • PDF

thisayros-thisaurosΟμόφωνα δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, για απόρριψη αίτησης πολίτη που αφορούσε χορήγηση συναίνεσης για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού.

Το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου ανέπτυξε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το νομικό καθεστώς που ισχύει για την ανασκαφή θησαυρού και όσα διέπουν το χαρακτηρισμό του Προμαχώνα «Λιθαρίτσια», χωρίς όμως να καταλήγει σε συγκεκριμένη εισήγηση.

Περισσότερα...

Επιδότηση φοιτητικού εισιτηρίου και κάρτας απεριορίστων διαδρομών

 • PDF

astiko ktelΗ σύναψη και υπογραφή σύμβασης του Δήμου Ιωαννιτών με το Αστικό ΚΤΕΛ για την επιδότηση καρτών απεριορίστων διαδρομών φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

(Η συνεδρίαση έγινε δια περιφοράς).

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, στη σύμβαση προβλέπονται:

Περισσότερα...

Στο ΕΣΠΑ έργα αποχέτευσης στους Δήμους Νικ. Σκουφά και Ζίτσας

 • PDF

apoxeteusi-erga-1Την ένταξη δύο ακόμη έργων αποχέτευσης ακαθάρτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», (Άξονα Προτεραιότητας: Προστασία Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη), υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Το ένα θα υλοποιηθεί από το Δήμο Νικολάου Σκουφά και το δεύτερο από το Δήμο Ζίτσας.

Συγκεκριμένα:

Περισσότερα...

Θέλουν συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 • PDF

ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

perifereiahpeirounea2Τρεις διαφορετικές επιστολές έστειλε στον κ. Καχριμάνη, στον κ. Παργανά και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου η παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου με σκοπό να εξεταστεί η δυνατότητα σύγκλισης έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά η πρότασή των Οριζόντων Ηπείρου για την ανασυγκρότηση της Ηπείρου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βασικές συνέπειες που αφήνει πίσω της η πανδημία του covid-19.

Περισσότερα...

Νισάφι πια με τις δια περιφοράς συνεδριάσεις

 • PDF

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ

dhmarxeio-4Τρεις επιστολές από την Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα, τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Αριστερή Παρέμβαση έλαβε στο γραφείο του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, με ένα κοινό αίτημα: Να σταματήσουν οι δια περιφοράς συνεδριάσεις.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έμεινε σε αυτή την αναχρονιστική μέθοδο γιατί, όπως εξήγησε με δηλώσεις του πρόσφατα ο Δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ, δεν θεωρεί ότι 45 άτομα μπορούν να συνεδριάσουν με τηλεδιάσκεψη επικοδομητικά.

Προτίμησε με απλά λόγια την πλήρη απουσία διαλόγου από τις όποιες δυσκολίες θα επέφεραν οι συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, την ώρα που Συλλογικά Όργανα μεγαλύτερα απ' αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν προχωρήσει ήδη στην κατεύθυνση αυτή.

Περισσότερα...

Ξεμπλοκάρουν οι οικοδομικές άδειες

 • PDF

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

oikodomhΕργαστήκαμε συστηματικά το τελευταίο διάστημα για να ξεπεραστούν χρόνιες διοικητικές δυσκολίες και τα νέα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής να μπουν στην ψηφιακή εποχή, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και της Πολιτείας», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΝ, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς πλέον ξεμπλοκάρουν οι οικοδομικές άδειες, ενώ ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας στον οποίο θα διεκπεραιωθούν οι αποφάσεις που εκκρεμούν.

«Η επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας και εν πολλοίς της οικονομίας, προϋποθέτουν ότι τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα και λειτουργούν σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, η πλειονότητα των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής έχει ξεκινήσει να συνεδριάζει και μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν ξεκινήσει τις εργασίες τους και τα υπόλοιπα, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί οι πρώτες 111 αποφάσεις.

Περισσότερα...

Ταξιδέψτε άφοβα στην Ήπειρο

 • PDF

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

covid-free-map-bigΚαμπάνια στήριξης του τουριστικού προϊόντος και των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ της περιοχής προχώρησαν τοπικοί φορείς με την ονομασία « Covid Safe Place », σε μια προσπάθεια να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις δραματικές συνέπειες που φαίνεται να αντιμετωπίζει η εγχώρια τουριστική αγορά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτή την στιγμή η ανθρωπότητα καλείται να ανταποκριθεί σε μια συγκλονιστική πρόκληση, με τα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας να είναι πιο αναγκαία από ποτέ.Ο ελληνικός τουρισμός ταυτίζεται απόλυτα με τα συναισθήματα της ελευθερίας, της αμεσότητας και της απόδρασης από την καθημερινότητα.

Περισσότερα...