Tue06022020

Last update12:05:09 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 • PDF

astynomiaΣυνελήφθησαν σε περιοχή της Ηπείρου, δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα...

Καταγγέλλει τις Διοικήσεις των νοσοκομείων

 • PDF

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

nosokomeio-mesaΤις διοικήσεις των νομαρχιακών νοσοκομείων της Ηπείρου καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου γιατί σύμφωνα με την ίδια «αντί να συμβάλλουν, όπως έχουν καθήκον, για μόνιμες προσλήψεις που θα αποκαθιστούν τη στελέχωση στις ανάγκες έχουν αποδυθεί τελευταία σε μαραθώνιο αυταρχικής συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζόμενους».

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι παρά τις βαρύγδουπες κυβερνητικές εξαγγελίες, στα νοσοκομεία και τα ΚΥ της δύναμης της ΕΙΝΗ καμιά ιατρική, νοσηλευτική ή άλλη στελέχωση κατά τη φάση των μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας του κορονοιού δεν υπήρξε.

Περισσότερα...

Πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις και ακατανόητη βιασύνη

 • PDF

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ LED

FOTA-LED-SE-DROMOΤους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εξηγεί με ανακοίνωσή της η «Ενότητα Πολιτών».

Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων

Συζητήθηκε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το θέμα της έγκρισης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η παράταξη μας έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα, τα οποία είχαμε αναφέρει και στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε πριν από μερικές μέρες.

Περισσότερα...

Κυρώθηκε η διακυβερνητική συμφωνία

 • PDF

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ EASTMED

eastmedΜε ευρύτατη πλειοψηφία η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κύρωσε τη διακυβερνητική συμφωνία Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Ιταλίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed. Πρόκειται για την σημαντικότερη διεθνή ενεργειακή σύμβαση της Ελλάδας, μέσω της οποίας «ζωντανεύει» το υποθαλάσσιο τμήμα του ελληνοιταλικού αγωγού, από τα παράλια της Θεσπρωτίας δηλαδή μέχρι το Οτράντο της Ιταλίας. Ο συγκεκριμένος αγωγός προβλέπεται να διασχίσει όλη την Δυτική Ελλάδα και το νότιο μέρος της Ηπείρου δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την διασύνδεση της περιοχής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, έκανε λόγο για «μία από τις πιο σημαντικές διεθνείς ενεργειακές συμβάσεις, που θα αλλάξει το τοπίο σε σχέση με τους αγωγούς φυσικού αερίου, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Περισσότερα...

Να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης

 • PDF

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

epimelhthrio ioannina ktirioΤο Επιμελητήριο Ιωαννίνων απέστειλε αίτημα επανεξέτασης ημερομηνίας για άρση αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης προς Υπουργείο Ανάπτυξης ως εξής:

Αξιότιμοι κ. κ. Υπουργοί,

λόγω των παρατεταμένων προβλημάτων στον χώρο της εστίασης αλλά και των πολλών συναθροίσεων σε συγκεκριμένα σημεία όλων των πόλεων της χώρας κυρίως από τη νέα γενιά, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε εκ νέου να επανεξετάσετε την ημερομηνία άρσης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Περισσότερα...

Βιάζεται και δεν το κρύβει

 • PDF

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ LED

dhmarxeio-4Βιαστική είναι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων σε ότι αφορά το θέμα της αντικατάστασης των λαμπτήρων του οδοφωτισμού με νέους τεχνολογίας LED.

Ξεκίνησε με μια προσπάθεια συζήτησης στην οικονομική επιτροπή της περασμένης εβδομάδας, η οποία έληξε άδοξα αφού δεν είχε φροντίσει να υπάρχει ολοκληρωμένη εισήγηση, ενώ εκεί έγινε γνωστός και ο όρος της Περιφέρειας Ηπείρου «πρώτα να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και μετά να γίνουν γνωστά τα στοιχεία της μελέτης», κάτι που θεωρήθηκε και σωστά από την αντιπολίτευση ως μη αποδεκτό.

Περισσότερα...

Αρνητικά και τα τελευταία δείγματα στην Ήπειρο

 • PDF

ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

coronavirus-860x377Το τέλος της καθημερινής αναλυτικής ενημέρωσης της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε ο Προϊστάμενος της, Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Η έκδοση των ανακοινώσεων συναποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που είχε γίνει με τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, Αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων Ιατρικών φορέων κ.α. στις 17 Μαρτίου 2020. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα με την άοκνη προσπάθεια των εμπλεκομένων στελεχών της Περιφέρειας και των Νοσοκομείων η ενημέρωση συνεχίστηκε ανελλιπώς- και με συνέπεια ως προς την ώρα- σε τακτική βάση.

Περισσότερα...

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες

 • PDF

pothen-esxesΤο φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα, από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, συνολικά 1.072 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) των πολιτικών προσώπων. Οι δηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής.

Η Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, πως ο έλεγχος τους βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις των βουλευτών των Ιωαννίνων:

Περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία Τρίτη 12 Μαΐου και Πέμπτη 21 Μαΐου

 • PDF

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

aimodosia-perifereia-2020Συνεχίζονται οι Εθελοντικές Αιμοδοσίες στην πόλη των Ιωαννίνων για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα. Στο πλαίσιο αυτό το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» προγραμμάτισε δύο ακόμη, στο χώρο των iso box, μπροστά από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.

Η πρώτη θα διενεργηθεί την Τρίτη 12 Μαϊου και η δεύτερη την Πέμπτη 21 Μαϊου 2020, από ώρες 9.00 π.μ. έως 3 μ.μ..

Περισσότερα...

Σποτ για τον τουρισμό από τους Ορίζοντες Ηπείρου

 • PDF

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ

orizontes-logoΟι Ορίζοντες Ηπείρου πιστοί στη δέσμευσή τους για την προσφορά τους στους Ηπειρώτες προχωρήσανε στη δημιουργία διαφημιστικού σποτ για τον τουρισμό στην Ήπειρο.

«Ο κορωνοϊός ως μια ξαφνική πραγματικότητα επιβάλλει μια στροφή 180 μοιρών στη στρατηγική προβολής του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου. Για να μη χάνουμε χρόνο στους Ορίζοντες Ηπείρου προχωρήσαμε άμεσα και δημοσιεύουμε σήμερα ένα διαφημιστικό σποτ που θα υπηρετεί τα συγκριμένα χαρακτηριστικά της νέας αυτή εποχής εκμεταλλευόμενοι και τις οδικές αρτηρίες που συνδέουν την Ήπειρο με την υπόλοιπη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι τρεις βασικές στρατηγικές παραδοχές που συνεκτιμήθηκαν στην διαμόρφωση του σποτ είναι οι εξής:

Περισσότερα...

Στο στόχαστρο οι δηλώσεις Καχριμάνη περί αγροτικών

 • PDF

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

agrotes xorafiΜε τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του Περιφερειάρχη, επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά, η στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους ενισχύοντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Αυτό υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση της Περιφέρειας Ηπείρου με ανακοίνωσή της στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων και τα εξής:

Περισσότερα...