Mon08102020

Last update10:21:22 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΗΠΕΙΡΟΣ

Προτάσεις για παραλίμνια περιοχή

 • PDF

ΑΠΟ ΤΟΥΣ PAGURISTAS

molos paralimnioΕπιστολή με την οποία καταθέτουν μια σειρά προτάσεων για την αναβάθμιση τα παραλίμνιας περιοχής έστειλαν οι Paguristas στο Δήμαρχο Ιωαννίνων. Σε αυτή αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ζητήσουμε να επιδείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην παραλίμνια περιοχή, η οποία αυτή την περίοδο επιλέγεται από πολλούς Γιαννιώτες για τον περίπατό τους ή την αθλητική τους δραστηριότητα.

Περισσότερα...

Οι προτάσεις του ΤΕΕ για το Πάρκο Πυρσινέλλα

 • PDF

ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

parko-pyrsinellaΣτη δημοσιότητα έδωσε, το Τεχνικό Επιμελητήριο – Τμήμα Ηπείρου την πρότασή του για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Τιμώντας το ρόλο του, όπως λέει η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, ως θεσμοθετημένου Τεχνικού Συμβούλου της πολιτείας, το ΤΕΕ τονίζει ότι η πιστή εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου εξασφαλίζει -εκ προοιμίου- το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ομαλή εξέλιξη όλων των προαπαιτούμενων σταδίων μέχρι την έγκριση της διαχειριστικής μελέτης και την έναρξη της υλοποίησης του έργου ανάπλασης.

Μεταξύ άλλων η πρόταση του ΤΕΕ αναφέρει τα εξής:

Περισσότερα...

Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Πάρκο Πυρσινέλλα

 • PDF

«Πολίτες για την Ανατροπή»

parko-pyrsinelaΤην λύση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού υποστηρίζει η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» για την διαμόρφωση της τελικής πρότασης ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα. Μια πρόταση που είδαμε πρώτα από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα, «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» βρίσκει σύμφωνο τόσο το ΤΕΕ/ΤΗ όσο και την παράταξη του Λάζαρου Νάτση.

Σε αδρές γραμμές η πρόταση αναφέρει τα εξής:

Περισσότερα...

«Εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα»

 • PDF

Η ΑΡΠΙ ΓΙΑ ΤΑ LED

FOTA LED1Στην ανακοίνωσή της για το θέμα των led, η Αριστερή Παρέμβαση κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα, προσπαθώντας να υλοποιήσει το πρόγραμμα της σχετικά με την ιδιωτικοποίηση διάφορων δημοτικών υπηρεσιών».

Αναφέρει επίσης ότι «η διαχείριση του εν λόγω θέματος από την δημοτική αρχή όλο το τελευταίο διάστημα ήταν τραγελαφική! Η δημοτική αρχή μας ενημέρωσε μια μέρα πριν από την συνεδρίαση ότι μπορούν συγκεκριμένοι εκπρόσωποι των παρατάξεων να έχουν πρόσβαση σε κάποια στοιχεία της μελέτης, μιας μελέτης που ακόμα και οι ειδικοί χρειάζονται εβδομάδες για να αποκτήσουν γνώμη».

Περισσότερα...

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία

 • PDF

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΙΣΑΦ ΣΤΟ 7Ο ΛΥΚΕΙΟ

SXOLEIAΤο 7ο Λύκειο Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα με αφορμή την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προχωρήσει σε απολύμανση όλων των σχολικών συγκροτημάτων ενώ έχει εφοδιάσει τα σχολεία με αντισηπτικά και μάσκες.

Έχει ληφθεί μέριμνα για τον καθαρισμό δύο φορές την ημέρα, πρωί και μεσημέρι, ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες υγιεινής κι ασφάλειας για τους μαθητές.

Στο 7ο Λύκειο ο δήμαρχος μίλησε με τον Διευθυντή του σχολείου, τους καθηγητές και τους μαθητές.

Περισσότερα...

Μετέφερε ηρωίνη με το αυτοκίνητο

 • PDF

hrwini-18grΣυνελήφθη στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Άρτας (στο ύψος του Κομποτίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Περισσότερα...

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου:657 ιατρικές μπλούζες στο Χατζηκώστα

 • PDF

synetairistikh-trapeza-hpeiroyΤην προσφορά 657 αποστειρωμένων, χειρουργικών μπλουζών στο νοσοκομείο ανακοίνωσε η τράπεζα. Θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο προστασίας από το ιατρικό προσωπικό.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συνεχίζει τις πρωτοβουλίες στήριξης και προστασίας της κοινωνίας και της δημόσιας υγείας της Ηπείρου, ενισχύοντας τη δωρεά της προς το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα, με την προσφορά 657 αποστειρωμένων, χειρουργικών μπλουζών που θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο προστασίας από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Περισσότερα...

«Κάηκαν» πριν καν ανάψουν τα led

 • PDF

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

dhmarxeio-4Δεν «πέρασε» τελικά από το δημοτικό συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Περιφέρειας Ηπείρου για τη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού μέσω του μηχανισμού ELENA, με συνολικό προϋπολογισμό 19,2 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από 23 συμβούλους και υπερψηφίστηκε από 22. Ανάμεσα στους τελευταίους, ήταν ο Φίλιππος Ευαγγέλου της παράταξης Ιωάννινα_2023 και ο Φίλιππος Τσουμάνης, ο οποίος προ καιρού αποχώρησε από την παράταξη της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Περισσότερα...

Κώστας Μπάρκας: Η Πρέβεζα χρειάζεται νέο Νοσοκομείο

 • PDF

mparkas-kostas"Με την αποδοχή της πρόσκλησης από το σύνολο σχεδόν των αυτοδιοικητικών, καθώς και των φορέων, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας στον Νομό Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, βάσει των προτάσεων που διατυπώθηκαν, η τηλεδιάσκεψη για την Υγεία που συγκάλεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Κοινή συνισταμένη των προτάσεων που κατατέθηκαν ήταν το αίτημα για τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, το οποίο να απαντά στις σύγχρονες συνθήκες και ανάγκες, όπως αυτές προέκυψαν ακόμα εντονότερα μετά την πανδημική κρίση του κορωνοϊού.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν αφενός, η αξιολόγηση της μέχρι σήμερα αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης από το Σύστημα Υγείας στον Νομό Πρέβεζας, σε σχέση και με τα όσα παρατηρούνται σε εθνικό επίπεδο, αφετέρου οι όροι και προϋποθέσεις με τις οποίες το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μπορεί να θωρακιστεί, ώστε να είναι ικανό να διαχειριστεί τυχόν ανάλογης έκτασης κρίσεις στο μέλλον, παρέχοντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Περισσότερα...

Ενημέρωση – παρωδία καταγγέλλουν Μπέγκας - Καλογιάννη

 • PDF

ΓΙΑ ΤΟ DATA ROOM ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗΣ

FOTA LED1Συνεχίζονται τα ομαδικά πυρά κατά της δημοτικής Αρχής από τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, την «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» και τα «Ιωαννίνα_2023», αναφορικά με το θέμα της αντικατάστασης των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας led.

Αφορμή για τις τελευταίες τους ανακοινώσεις αποτέλεσε η επιστολή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με την οποία προέτρεπε τις παρατάξεις που θέλουν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της πρότασης του μελετητή της Περιφέρειας για το εν λόγω έργο, να επισκεφτούν το data room που έχει δημιουργηθεί στο Περιφερειακό Μέγαρο.

Περισσότερα...

Τρισδιάστατη εκτύπωση hands-free πόμολων από το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

 • PDF

pomolo-trisdiastatoΤο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων διαθέτει ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή και οι άνθρωποί του αναζήτησαν τρόπους πρακτικής αξιοποίησής του εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, για σχολική χρήση. Έτσι κατέληξαν να εκτυπώσουν στον 3d εκτυπωτή ένα hands-free πόμολο, που προσφέρει μια δεύτερη, ασφαλή επιλογή στο χειρισμό της πόρτας, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει ένα βασικό εξάρτημα ανοίγματος και κλεισίματος της πόρτας στο κοντινό μέλλον και ειδικά στα σχολεία.

Περισσότερα...