Sat10192019

Last update12:09:49 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Στοιχειώδης συνεννόηση

 • PDF

alex themelisΈνας ψιλοχαμός έγινε τις προηγούμενες ημέρες με τα καραβάκια της Λίμνης

Λόγω της διεξαγωγής του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Παμβώτιδα ήταν αναγκαία μια αναπροσαρμογή του μέρους όπου θα γινόταν η επιβίβαση και η αποβίβαση.

Κι ενώ ανακοινώθηκε ότι αυτή θα γίνει στα παλιά σφαγεία, τελικά προτιμήθηκε το «δώδεκα».

Αφού βέβαια καραβοκύρηδες, κάτοικοι του νησιού κι άλλοι τα έβαλαν με την αρχική απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία αποδείχτηκε τελικά λάθος.

Και ρωτάω εγώ ήταν τόσο δύσκολο να υπάρχει μια συνεννόηση από πριν;

-Μάλλον

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2019 15:59

Περισσότερα...

Ο κύβος ερρίφθη

 • PDF

alex themelisΑυτό που όλοι λίγο ως πολύ ξέραμε, ότι δηλαδή Μ. Ελισάφ, Άρης Μπαρτζώκας και Νίκος Γκόντας, θα αποτελέσουν την «τριανδρία» που θα διοικήσει το Δήμο Ιωαννιτών τα επόμενα 4 χρόνια, ανακοινώθηκε και επίσημα χθες.

Μιλάμε για μια σύμπραξη από λίγο ως πολύ αντισυμβατική.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις κόντρες μεταξύ των κ.κ. Ελισάφ και Γκόντα που οδήγησαν τον δεύτερο στα δικαστήρια για ουκ ολίγες υποθέσεις.

-Αλλά ποιος τα υπολογίζει αυτά;

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2019 15:59

Περισσότερα...

Να δεις που κάποτε θα μας πουν και... συνεπείς

 • PDF

alex themelisΤις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν στην τιμή της κιλοβατώρας και θα τεθούν σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου, δεν θα τις νιώσουν οι πολίτες στην τσέπη τους, μόνο αν παίξουμε με τις λέξεις.

Η ανακοίνωση του σχεδίου σωτηρίας της ΔΕΗ, συνοδεύτηκε ουσιαστικά από τη διαβεβαίωση ότι οι καταναλωτές δεν θα λάβουν φουσκωμένους λογαριασμούς.

Όταν οι αυξήσεις είναι σίγουρες και οι μειώσεις έχουν διάφορα "αν" και υπολογισμούς, ένα είναι βέβαιο. Θα την πληρώσουν οι καταναλωτές.

Υπάρχει όμως και μια ρύθμιση, που η αλήθεια είναι ότι από μεταρρυθμιστική κυβέρνηση δεν την περιμένει κανείς. Η περαιτέρω μείωση της έκπτωσης για όσους καταναλωτές είναι συνεπείς και όχι μπαταχτσήδες.

Περισσότερα...

Τα είδε όλα ο Δήμαρχος

 • PDF

alex themelisΜε τίποτα δεν περίμενε ο Δήμαρχος Μετσόβου, Γ. Τζαφέας, την παρουσία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής.

Ο Σύλλογος έδωσε το παρών γιατί έχει ανοιχτά ζητήματα με τις καθυστερήσεις των πληρωμών σε ορισμένους εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ και παρενέβη για να θυμίσει στη νέα Δημοτική Αρχή ότι θα είναι παρών μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

-Αν και η αίθουσα ήταν πλήρως εξοπλισμένη με κλιματισμό ο Δήμαρχος αποχώρησε απ' αυτή ιδρωμένος.

Περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

 • PDF

alex themelisΑνακοινώθηκαν λοιπόν οι βάσεις και έτσι μπήκε ένα, προσωρινό, τέλος στην αγωνία μαθητών και γονιών.

Και λέω προσωρινό γιατί τώρα αρχίζει το άγχος των γωνιών κυρίως, για την εύρεση φοιτητικής στέγης.

Κι αυτό είναι ένα άγχος που όποιος δεν το έχει περάσει, δύσκολα το κατανοεί σε όλη του διάσταση.

- Όπως λέμε αν δεν το ζήσεις...

Περισσότερα...

Και τώρα;

 • PDF

alex themelisΠάταγος, προχειρότητα, προεκλογικό αφήγημα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο ήταν μερικές μόνο από τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορα ρεπορτάζ μερίδας του τοπικού τύπου στις αρχές του καλοκαιριού προκειμένου να πλήξουν την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ με αφορμή την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης για την έκπτωση συνέπειας 15% στα τιμολόγια της Επιχείρησης.

Έλα όμως που η έκπτωση θα ισχύσει κανονικά, αφού η ΔΕΥΑΙ δικαιώθηκε από την επιτροπή του άρθρου 152.

-Τώρα τι; Δεν έχει πρωτοσέλιδα;

Περισσότερα...

Η ιστορία με την Παιδεία και το Δήμο

 • PDF

alex themelisΤέλος σε μια περιπέτεια που ταλαιπώρησε το Δήμο Ιωαννιτών εδώ και 3 περίπου χρόνια μπήκε με την ολοκλήρωση των εργασιών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.

Ο αντιδήμαρχος Ανατολής, Δημήτρης Κατηρτσίδης, έκανε δηλώσεις χθες και προς τιμή του τόνισε πως η αποστολή εξετελέσθη με καθυστέρηση, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Ηπείρου για τα 25.000 ευρώ που έδωσε προκειμένου να γίνουν οι εργασίες στο χρόνο που έπρεπε.

Πάλι καλά θα πω εγώ γιατί θυμόμαστε ότι σε ένα άλλο θέμα της Παιδείας, αυτό με την Παπαζόγλειο, οι προσπάθειες της Β. Τσίλη να μαζέψει το... τίποτα που παρέλαβε δεν έφταναν.

-Και δεν ήταν λίγες

Περισσότερα...

Οι «ειδικοί»

 • PDF

alex themelisΑυτό το καλοκαίρι έχω διαβάσει γύρω στις 100 αναλύσεις «ειδικών» για το που θα κυμανθούν οι βάσεις στις πανεπιστημιακές σχολές.

Το συμπέρασμά που έβγαλα είναι ότι ... δεν έβγαλα συμπέρασμα.

Εντάξει, για μερικές σχολές και ολόκληρα πεδία θα έλεγα, οι εκτιμήσεις λίγο πολύ συγκλίνουν.

Για άλλες όμως διαβάζεις στη μία ανάλυση ότι θα πέσουν, στην άλλη ότι κινούνται στα ίδια επίπεδα και στην τρίτη ότι θα πέσουν.

-Αν δεν βρέξει θα χιονίσει κι αν δεν χιονίσει θα έχει ήλιο ένα πράγμα.

Περισσότερα...

Αντιπολίτευση με κάθε ευκαιρία

 • PDF

Απέναντι από την Περιφερειακή Αρχή με κάθε ευκαιρία που του δίνεται δείχνει ότι θα είναι ο Σπύρος Ριζόπουλος, ήδη πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ανεργία και πυρκαγιές έδωσαν αφορμή για δύο ανακοινώσεις με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο ως προς την στόχευση και την βάση της κριτικής τους.

Έδειξαν όμως τις διαθέσεις του κ. Ριζόπουλου, που σίγουρα είναι... άγριες και δεν αφήσουν να περάσει μια ακόμα πληκτική περίοδος για την Περιφέρεια.

* Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια

Περισσότερα...

Μικρή χωματερή

 • PDF

ΣΤΗΝ διασταύρωση Δομπόλη και Ευαγγελίδη ο Δήμος έχει τοποθετήσει έναν μεγάλο κάδο για βαριά αντικείμενα.

Προφανώς για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής.

Αμ δε...

Στην συγκεκριμένη τοποθεσία πάνε και αδειάζουν είτε μέσα στον κάδο είτε έξω (που είναι το πλέον σύνηθες) από όλη την πόλη. Με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί ο χώρος σε μια μικρή χαβούζα.

- Άσε που με τον αέρα πάει σύννεφο η σκόνη...

Περισσότερα...

Τι έλεγαν οι άνθρωποι!!!

 • PDF

Κοιτούσα για να μην σας πω χάζευα το αρχείο και βρήκα μι ερώτηση που είχε καταθέσει στην Βουλή ο μοναδικός τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Χρίστος Μαντάς και αφορούσε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Μια ερώτηση η οποία, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, δεν είχε καμία άλλη βάση πέραν των δημοσιογραφικών πληροφοριών...

Λέει για παράδειγμα ο Μαντάς στην ερώτησή του...

«Σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες (10 Οκτωβρίου 2013) των οικονομικών κυρίως εφημερίδων, αναφέρουν ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων μαζί με 21 άλλα αεροδρόμια της Χώρας, οδεύει προς κλείσιμο κατόπιν απαιτήσεων της Τρόικας στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση...».

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα