Sat11172018

Last update07:00:20 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εθνική πολιτική πάνω από τα προαπαιτούμενα της τρόικας

 • PDF

athanasiouΤα προαπαιτούμενα της τρόικας για την εκταμίευση των 6 δις της δόσης του Μαρτίου είναι συνδεδεμένα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις επιόρκων δημόσιων υπαλλήλων.

Περισσότερα...

Πάντα καθυστερημένα

 • PDF

SPYROSΣΕ τούτον τον τόπο οι αντιδράσεις γίνονται πάντα με καθυστέρηση.

Και αφού στο μεταξύ δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Γεγονός που σημαίνει ότι οι πιθανότητες επιτυχίας των αντιδράσεων να είναι περιορισμένες.

Το ίδιο συμβαίνει για μια ακόμη φορά στο θέμα του Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ Ηπείρου τα οποία με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» υποβαθμίζονται.

Η καθυστέρηση εκδήλωσης αντιδράσεων αδικαιολόγητη.

- Γιατί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν επισημάνει έγκαιρα την ύπαρξη του προβλήματος.

Περισσότερα...

Οι ευθύνες του δημοσίου

 • PDF

athanasiouΤο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας αθώωσε 15 αλλοδαπούς κατηγορούμενους για απόδραση , με την αιτιολογία ,ότι οι συνθήκες κράτησής τους ήταν άθλιες.

Περισσότερα...

Το παρελθόν μας οδηγεί;

 • PDF

athanasiouΟι ομιλίες των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών για το Κωνσταντίνο Καραμανλή και τα δεκαπέντε χρόνια από το θάνατο του ηγέτη που εδραίωσε την δημοκρατία στην Ελλάδα ήταν μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα πολιτικού θάρρους και ωριμότητας. Δεν υπήρχε τίποτε από όσα έχουμε δει και ακούσει τα τελευταία χρόνια στην βουλή και κυρίως υπήρχε γενικό κλίμα επαινετικής αποτίμησης για το έργο του και τον πολιτικό βίο του ιστορικού ηγέτη της δεξιάς παράταξης.

Περισσότερα...

Είσαι επιχειρηματίας στην Ελλάδα, την πάτησες

 • PDF

athanasiouΕίσαι επιχειρηματίας στην Ελλάδα την πάτησες. Είσαι επιχειρηματίας στην Ελλάδα και έπεσες έξω την πάτησες διπλά. Αυτή είναι η κατάσταση για τον Έλληνα μικρό και μεσαίο επιχειρηματία που σκέφτηκε να προσπαθήσει να ζήσει με τη δουλειά του, επιχειρώντας και όχι ως κρατικοδίαιτος μισθωτός.

Περισσότερα...

Κράτος μπαταχτσής

 • PDF

SPYROSΣυνεδριάζει την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις επτά και μισή το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη νέα συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το σχέδιο Π.Δ για τη Λίμνη.

Από την συνεδρίαση της Δευτέρας ξεχωρίζει η συζήτηση και η λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες διεκδίκησης τακτικών δημοτικών εσόδων που δεν έχουν αποδοθεί λόγω μη δημοσίευσης στο Φ.Ε.Κ. των αποτελεσμάτων της απογραφής του έτους 2011 για τον πραγματικό (de facto) πληθυσμό.

- Κράτος μπαταχτσής.

Περισσότερα...

Νταβαντζήδες της Ευρώπης

 • PDF

SPYROSΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ της Ευρώπης έχουν γίνει οι γερμανοί.

Χωρίς κανένα σεβασμό σχολιάζουν κάθε φορά με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες.

Τελευταία ο υποψήφιος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ με τη δημόσια δήλωσή του είπε ότι είναι «τρομοκρατημένος από τη νίκη δύο κλόουν» στις ιταλικές εκλογές -αναφερόμενος στους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μπέπε Γκρίλο.

- Τι λέτε βρε καραγκιόζηδες...

Περισσότερα...

Δικαστική απόφαση με ιδιαίτερη σημασία

 • PDF

athanasiouΘα υπάρξουν και άλλα σκάνδαλα στην τοπική αυτοδιοίκηση που θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης

Οι διαχειριστικοί έλεγχοι που γίνονται ανά την επικράτεια ακούγεται ότι θα φέρουν στο φως πολλές περιπτώσεις είτε κακοδιαχείρισης, είτε περιπτώσεις υπεξαίρεσης χρημάτων.

Περισσότερα...

Θα βάζουν φυλακή τους Έλληνες για την κακοδιοίκηση των πολιτικών που ψήφιζαν;

 • PDF

athanasiouΗ καταδίκη σε ισόβια στον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο κυριαρχεί στα μέσα ενημέρωσης, ως ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει την κοινή γνώμη που ζητάει την τιμωρία των επίορκων πολιτικών.

Περισσότερα...

Θετικά μηνύματα

 • PDF

SPYROSΜΕ την επιστροφή του γεωφυσικού ερευνητικού σκάφους Nordic Explorer της νορβηγικής εταιρείας PGS, το οποίο έκανε σύνθετες γεωφυσικές έρευνες για υδρογονάνθρακες, στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση του σχετικού προγράμματος που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το ερευνητικό σκάφος επέστρεψε σήμερα στο λιμάνι της Πάτρας έπειτα από τέσσερις μήνες συνεχούς πλεύσης, στο πλαίσιο των ερευνών για λογαριασμό του Δημοσίου.

- Η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των δεδομένων έχουν ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Περισσότερα...

Έχουν δίκιο

 • PDF

SPYROSΜΕ τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Ηπείρου της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) συναντήθηκε στο γραφείο του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν το σύστημα των κατατμήσεων των έργων που ακολουθούν πολλοί δήμαρχοι που τους επιτρέπει την απευθείας ανάθεση και ζήτησαν την παρέμβασή του για να αλλάξει το συγκεκριμένο καθεστώς που ενισχύει τις αδιαφανείς διαδικασίες και την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

- Έχουν απόλυτο δίκιο.

Περισσότερα...